Undercover seizoen 4: gaan Ferry en Bob terugkeren op Netflix?

Films & Series Thomas Aalderink 23 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

Onlangs verscheen de laatste aflevering van Undercover seizoen 3. Enorm balen, want opnieuw wist de populaire Nederlands/Belgische serie kijkers op het puntje van hun stoel te houden. Fans zijn dan ook nog lang niet klaar met Ferry en Bob, maar hoe denkt Netflix daarover? Komt er wel een Undercover seizoen 4?

⚠️Pas op! Dit artikel bevat spoilers! Lees alleen verder als je seizoen 3 gezien hebt (of gek bent op spoilers).⚠️

Laten we beginnen met de feiten, want die zijn er eigenlijk niet. Netflix houdt haar kaken stijf op elkaar en heeft nog niets losgelaten over Undercover seizoen 4. Dat was voorgaande seizoenen niet het geval. Toen werd iedere keer al vrij snel bekend dat er een nieuwe reeks afleveringen zou komen. Dat had er echter ook mee te maken dat iemand zich nog wel eens versprak (we kijken naar jou Elise Schaap), waardoor Netflix er niet meer omheen kon.

Komt Netflix met Undercover seizoen 4?

Of er een vierde seizoen komt van Undercover is dus nog onduidelijk. De kans is echter zeker aanwezig. Netflix en de Belgische televisiezender Eén zouden zichzelf financieel flink in de voet schieten als ze nu stoppen. Hoewel er her en der ook wat kritiek is, kan Undercover na drie seizoenen nog steeds rekenen op goede kritieken. En nog belangrijker: op goede kijkcijfers.

Deze nieuwe Netflix-misdaadserie verslaat Undercover

De vraag is er en een vierde seizoen van Undercover zou ongetwijfeld opnieuw goed gaan scoren. Op dat punt zijn er dus geen problemen. Datzelfde geldt ook voor de cast. In diverse interviews hebben een aantal belangrijke namen laten weten dat ze open staan voor Undercover seizoen 4.

Wat wil Frank Lammers en de rest van de cast?

Zo gaven Tom Waes en Yannick van de Velde aan dat ze een nieuwe seizoen wel zien zitten. Ook Frank Lammers staat open voor Undercover seizoen 4, maar blijft kritisch. De populaire acteur geeft aan de rol van Ferry te blijven spelen zolang het script goed is. Verder geeft Lammers aan dat ook plezier een belangrijke rol speelt om terug te keren, maar dat zit volgens hem voorlopig nog wel goed.

Als Netflix en Eén het willen, kunnen ze dus gewoon gaan beginnen aan Undercover seizoen 4. De vraag is alleen welke kant ze dan op willen met het verhaal. Het derde seizoen had niet echt een open einde. Leyla en Serkan werden in de boeien geslagen en de langlopende vete tussen Bob en Ferry werd min of meer afgerond. Daarnaast was Bob behoorlijk duidelijk dat hij er helemaal klaar mee is.

Het verhaal van Undercover seizoen 4

Zo werden verschillende verhaallijnen hard afgeknipt, maar dat betekent niet dat er geen mogelijkheden meer zijn. Zo zou Undercover seizoen 4 zich kunnen richten op Ferry. De populaire antiheld zit behoorlijk aan de grond. Zijn zwager en tevens vaste XTC-kok Lars ligt in het ziekenhuis en draait mogelijk de bak in. Daarnaast lijkt ook de band met Daniëlle definitief gebroken. Hoe gaat deze ooit zo grote drugsbaas er weer bovenop komen?

Undercover seizoen 4 Netflix
Wat gaat er gebeuren met Leyla en Serkan? (Afbeelding: Netflix)

Dit zou een zeer geschikte verhaallijn kunnen zijn voor Undercover seizoen 4. Het is alleen de vraag of ze dan ook Tom Weas terug kunnen laten keren als Bob. In het laatste seizoen maakte dit karatker meer dan duidelijk dat hij er klaar mee is. Het is tijd om er te zijn voor zijn familie en vooral voor pasgeboren zoon Simon.

Wanneer verschijnt Undercover seizoen 4 op Netflix?

Toch is het niet uitgesloten dat Netflix en Eén weer wat verzinnen om Bob terug in het spel te brengen. Hij blijft een agent in hart en nieren en zal vast wel overtuigd kunnen worden om nieuwe drugshandelaar van de straat te krijgen. Of een bestaande drugsbaas, mocht Ferry erin slaagt om weer bovenaan de voedselketen te komen.

Undercover seizoen 4 Netflix
Misschien wordt Tanguy wel de nieuwe held? (Afbeelding: Netflix)

Er zijn hoe dan ook nog genoeg opties om Undercover seizoen 4 te maken. Mochten Netflix en Eén tot dat besluit komen, dan horen we daar waarschijnlijk in de loop van dit jaar meer over. Een eventuele release zal echter langer op zich laten wachten. Als we kijken naar het verleden, dan is het logisch dat een eventueel nieuw seizoen ergens begin 2023 gaat verschijnen.

Meer misdaadthrillers zoals Undercover op Netflix

Je moet dus nog even geduld hebben. Gelukkig staan er op Netflix genoeg andere toffe misdaadseries om de tijd te te doden. Wij hebben er hier 6 op een rij gezet die zeer geschikt zijn voor Undercover-fans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen