Deze nieuwe Netflix-misdaadserie verslaat Undercover

Films & Series Jeroen Kraak 6 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix staat vol met pareltjes, maar soms is het lastig om up to date te blijven. Zo scoort de nieuwe serie Stay Close beter dan Undercover.

Het is lastig om alles te kijken op Netflix. Elke week komt er dan ook weer flink wat nieuwe content op de streamingdienst. Ook vorige week was het weer raak. We berichtten je al over een aantal oude series en films die het opnieuw goed doen op Netflix, maar nu is het ook weer tijd voor een nieuwe show die het op dit moment erg goed doet in Nederland en zelfs publiekslieveling Undercover verslaat. Het staat namelijk hoger in de populariteitslijst op dit moment.

Stay Close op Netflix

We hebben het over de Netflix-miniserie Stay Close. Deze Amerikaanse crimi gaat over het leven van een fotojournalist, een voetbalmoeder en detective waarbij hun leven overhoop wordt gegooid door een gebeurtenis uit het verleden. Ze verbergen duistere geheimen waar hun naasten zelfs niet van af weten.

Wellicht komt de naam van de Netflix-serie je bekend voor, want de show is gebaseerd op het gelijknamige boek van misdaadauteur Harlan Coben. Hoofdrollen in de serie zijn voor Cush Jumbo, Richard Armitage, James Nesbitt en Sarah Parish. Armitage en Nesbitt ken je wellicht uit de Hobbit, waarin ze respectievelijk de dwergen Thorin en Bofur speelden. Cush zag je wellicht al in The Good Wife en Parish in Broadchurch.

Dit vinden recensenten en kijkers van de serie

De serie kan natuurlijk populair zijn, maar dat betekent nog niet automatisch dat deze goed is. Toch zijn de recensenten over het algemeen tevreden over de Netflix-miniserie. De titel scoort een degelijke 80 procent op Rotten Tomatoes. Toch zijn de recensiescores iets lager. Deze ligt tussen de 6 en 7 in. Jonathon Wilson van Ready Strady Cut noemt Stay Close “een bliksemsnelle zeer bingbare thriller die vooral werkt aan een overbelasting van je zintuigen en je nooit helemaal een duidelijk antwoord geeft”. Ook Lucy Mangan van The Guardian zegt dat het een titel is die je vooral wil blijven doorkijken, ondanks dat het bij haar drie sterren scoort.

Squid Game-bedenker heeft goed nieuws voor fans van de Netflix-serie

Ook op IMDb scoort de Netflix-titel een redelijke voldoende in de vorm van een 7,0. Toch zijn de reacties gemengd. Niet iedereen vindt het script goed. De acteurs krijgen dan wel weer regelmatig complimenten.

Wil je de serie zelf zien? Dat kan, want deze staat nu op Netflix. In totaal bestaat deze uit acht afleveringen die allemaal ongeveer een uur duren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen