Deze film op Netflix met Ben Affleck scoort ontzettend goed in de VS

Films & Series Jeroen Kraak 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Op Netflix komen regelmatig nieuwe films en series. Een oudere film met Ben Affleck doet het goed in de Verenigde Staten.

Netflix staat zo vol met content dat het soms lastig is om goede films en shows te vinden. Om een beetje licht in het duister te brengen zet Netflix de populairste titels op een rijtje. Zo weet je over welke titels gepraat wordt bij de koffiemachine. In de Verenigde Staten is dat de film The Town. Deze komt hard binnen in de Verenigde Staten.

The Town op Netflix

The Town kunnen we eigenlijk wel een klassieker op Netflix noemen. De film met een hoofdrol voor Ben Affleck is al sinds 2010 uit. Het verhaal speelt zich af in een deel van Boston dat bekend staat vanwege gewapende overvallen. Een groep criminelen die op het punt staat een bank te veroveren, breekt deze af om te kunnen ontsnappen. Om weg te komen ontvoeren ze een medewerker van de bank, maar dan raakt een van de overvallers verliefd haar. Hij moet dit geheim houden voor de rest.

Deze mysterieuze oudere serie op Netflix doet het ineens bizar goed

Naast Ben Affleck spelen ook nog acteurs als Jeremy Renner, Blake Lively en Jon Hamm mee. Voor de film wist Renner zelfs een Oscar-nominatie binnen te halen voor beste bijrol. Een bijzonder feitje is dat Affleck tevens de regie van de film in handen had.

Goede scores

De film staat nu op Netflix, maar wist in 2010 goed te scoren. Het haalde toen 154 miljoen dollar binnen. Ook op Rotten Tomatoes deed de film het goed. De film weet maar liefst 92 procent te scoren. Op IMDb doet de film het wat minder, maar het weet daar nog steeds een keurige score te leveren. Het krijgt een 7,5.

De grote vraag is natuurlijk waarom de film het zo goed doet in de Verenigde Staten. Het antwoord is simpel: de titel is pas sinds 1 januari beschikbaar. Bovendien is een film van ruim 11 jaar oud misschien al snel uit de gedachte verdwenen. Een prima reden dus om nog een keer te kijken. Ook in Nederland kun je het gewoon checken, want de titel staat op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen