Sony introduceert SUV-model van zijn veelbesproken elektrische auto

Elektrische auto's Jeroen Kraak 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Wie bij Sony alleen denkt aan PlayStations en televisies heeft het mis. Het Japanse bedrijf is ook druk bezig met een eigen auto.

Tijdens CES 2022 laten verschillende grote techbedrijven zien waar ze mee bezig zijn. Ook Sony zit niet stil en gaat de markt van de auto’s in. Vorig jaar gaf het al een blik op de Vision-S. Nu klappen de Japanners verder uit de school en komen met Sony Mobility. Een nieuw bedrijf dat zich richt op elektrische auto’s. Het liet daarnaast ook de beelden zien van een nieuwe elektrische SUV: de Vision-S 02. Daarmee gaat het de concurrentie aan met Apple, dat als techbedrijf ook een eigen auto wil bouwen.

Maak kennis met de Sony Vision

Tijdens haar keynote liet Sony al een video zien wat we kunnen verwachten van de nieuwe Vision-S 02. Het filmpje (en de auto) zien er erg gelikt uit. Wat meteen opvalt is het infotainmentsysteem. Het kiest niet voor een tablet zoals Tesla, maar voor verschillende schermen op het dashboard. Of er ook net zoals bij Tesla een game console inzit, is helaas nog niet bekend. De displays werken met 5G-internet en beide auto’s hebben veel sensoren en camera’s zodat ze ook autonoom kunnen rijden.

De Sony Vision was twee jaar geleden ook al te zien op de CES. Toen liet het bedrijf weten geen interesse te hebben om een eigen auto te ontwikkelen. Nu komt het daar dus op terug. De Vision-S 01 is een door ontwikkelde versie van de Vision, een sedan. De S 02 is zoals gezegd een SUV.

Verschillen en overeenkomsten

De twee auto’s hebben verschillende dingen met elkaar gemeen. Zo gebruikt Sony voor de Vision-S 01 en S 02 hetzelfde platform. Ook hebben beide modellen elk twee 272 pk elektromotoren. Natuurlijk is de Sedan wel wat sneller. Deze heeft een topsnelheid van 240 kilometer per uur, terwijl de SUV het met 180 kilometer per uur moet doen.

De grote vraag is natuurlijk wanneer we de twee auto’s kunnen verwachten. Helaas doet Sony daar nog geen uitspraken over, maar 2022 lijkt nog te vroeg. Ook de prijs van de auto is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen