WhatsApp laat het weten wanneer mensen over je aan het praten zijn

Apps Mark Hofman 6 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is in 2022 alweer druk bezig met het ontwikkelen van zijn platform. De applicatie wordt in de meest recente betaversie voorzien van wederom een nieuwe functionaliteit.

De nieuwe betaversie is de opvolger van degene die eerder deze week profielfoto’s toevoegde aan meldingen. Via deze link krijg je meer te weten over deze toevoeging.

WhatsApp houdt je beter op de hoogte

WhatsApp gaat gebruikers beter op de hoogte houden op het moment dat er over hen gepraat wordt. Waar dit er misschien niet op lijkt is het wel degelijk een functionaliteit die betrekking heeft op meldingen. Zo worden notificaties op een smartphone namelijk apart gesorteerd wanneer deze optie binnen WhatsApp van kracht is. Dat weet de website WABetaInfo vandaag te melden.

Er zijn genoeg momenten op een dag dat je namelijk niet gestoord wilt worden door meldingen. Het stilzetten van meldingen of je smartphone is een uitstekende oplossing om dat voor elkaar te krijgen, al kunnen de vele berichten vrij overweldigend zijn. iOS 15, het besturingssysteem voor de iPhone, weet dit al te doen en nu voegt ook WhatsApp zich bij de meute. Wanneer er over je naam genoemd wordt, een app beantwoord wordt of je getagged wordt zal je een aparte melding krijgen.

WhatsApp nieuwe melding
Hoe het eruit komt te zien (Afbeelding: WABetaInfo)

Op die manier heb je een handig overzicht van alles wat je echt gemist hebt. Wanneer de functionaliteit het daglicht ziet voor het grote publiek is op dit moment nog niet bekend.

Veel nieuwe opties in 2021

WhatsApp heeft een druk jaar achter de rug. Waar het bedrijf eerst veel ophef veroorzaakte met de introductie van nieuwe gebruiksvoorwaarden pakte het vervolgens flink uit met functionaliteiten. Er verscheen bijvoorbeeld ondersteuning voor meerdere apparaten, gebruikers konden aan de slag met nieuwe hart-emoji en bepaalde gegevens konden verborgen worden voor contacten.

Whatsapp: deze 5 dingen doet bijna iedereen nog altijd verkeerd

Wil je op de hoogte blijven van alles wat met WhatsApp te maken heeft? Check dan zeker even deze toegewijde pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen