Hoe WhatsApp je profielfoto wil gebruiken voor het sturen van meldingen

Apps Mark Hofman 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp heeft een bewogen jaar achter de rug. Na een groot drama rondom de nieuwe gebruiksvoorwaarden in de eerste helft, kon het bedrijf achter de populaire app zich in de tweede helft richten op nieuwe functionaliteiten. Een lijn die in 2022 wordt voortgezet.

In de eerste week van het nieuwe jaar introduceert het bedrijf alweer zijn eerste nieuwe toevoeging. Niet voor het grote publiek, maar voor de betatesters van de iOS-versie van de applicatie.

WhatsApp gebruikt foto’s voor meldingen

WhatsApp werkt aan een nieuwe manier om meldingen weer te geven op een iPhone. De mensen van WABetaInfo ontdekken de nieuwe functionaliteit in de meest recente betaversie van de iOS-app. Mensen die een melding krijgen van de app zien op dit moment alleen de naam van de persoon en eventueel het bericht. Daar komt verandering in, gezien WhatsApp ook de profielfoto van de contactpersoon in de melding wil verwerken.

WhatsApp nieuwe feature
Iets voor jou? (Afbeelding: WABetaInfo)

Er is verder alleen nog niet heel veel duidelijk over de functionaliteit. Zo weten we bijvoorbeeld niet wanneer WhatsApp hem uitrolt voor het grote publiek. Ook zijn er vragen over de instellingen die gepaard gaan met de functie. Zo is het niet duidelijk of de functionaliteit, om privacyredenen, bijvoorbeeld uit te schakelen is door gebruikers. De tijd zal het ons leren.

Veel nieuws in 2021

Zoals gezegd heeft WhatsApp 2021 niet stilgezeten. Ja, het bedrijf kreeg met aardig wat gezeik te maken toen het zijn gebruikersvoorwaarden aanpaste. Het verloor zeker een aantal gebruikers aan Telegram, maar over het algemeen is het platform er goed vanaf gekomen. Dat heeft onder andere te maken met de vele functionaliteiten die het uitrolde. Zo verscheen er bijvoorbeeld een nieuwe manier om de dienst te gebruiken op meerdere apparaten, werd het mogelijk om bepaalde gegevens te verbergen voor vreemde mensen en bracht WhatsApp nieuwe hart emoji aan de man.

Whatsapp: deze 5 dingen doet bijna iedereen nog altijd verkeerd

Wil je op de hoogte blijven over alles wat WhatsApp aan het doen is? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen