De elektrische auto die de harten van Chrysler-fans moet veroveren

Elektrische auto's Mark Hofman 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

De Consumer Electronics Shows 2022, beter bekend als CES 2022, is ook voor autofabrikanten de ideale gelegenheid om nieuwe producten aan de wereld te laten zien. Voor de mensen van Chrysler houdt dat vooral een fantastisch concept voor een elektrische auto in.

Het gaat om de Chrysler Airflow: een elektrische crossover SUV die veel wegheeft van zowel de Tesla Model Y als de Ford Mustang Mach-E. Dit desbetreffende model is slechts een concept, maar oogt wel als een realistisch model dat nog dit jaar op de markt zou kunnen komen. Iets dat overigens niet gaat gebeuren.

Elektrische auto voor de Chrysler fan

Het iconische Amerikaanse Chrysler, dat in handen is van Stellantis, zal vanaf 2028 alleen nog maar elektrische auto’s verkopen. Dat werd tijdens het onthullen van de Airflow, het concept in kwestie, tijdens CES 2022 bekendgemaakt. Goed nieuws dus voor fans van de elektrische markt, al zal het nog wel even wachten zijn tot je daadwerkelijk met dit getoonde model aan de slag kunt gaan. Zo werd duidelijk dat het concept, dat oogt als een volledig en voltooid ontwerp, pas in 2025 de mogelijkheid heeft werkelijkheid te worden. Dat heeft te maken met de belofte vanaf dat jaar pas de eerste elektrische auto in productie te brengen.

Elektrische auto Chrysler
Het nieuwe concept (Afbeelding: Chrysler)

Er is dus nog niet heel veel bekend over deze nieuwe elektrische auto. De Chrysler Airflow is een crossover SUV met een vierwielaandrijving en een 150kW motor. Hoe groot de batterij precies is wordt niet duidelijk, maar de fabrikant spreekt wel over een bereik tussen de 350 en 400 mijl. Omgerekend zit de actieradius van de Chrysler Airflow dus ergens tussen de 560 kilometer en 640 kilometer.

Aan de binnenkant van de elektrische auto zijn voornamelijk veel beeldschermen te vinden. Er bevinden zich vier aan de voorkant aan de auto en twee aan de achterkant. Zo kunnen ook passagiers gewoon lekker genieten van alles wat dat scherm te bieden heeft. En dat is nogal wat, want het systeem is volledig naar wens van de gebruiker in te stellen. Chrysler zegt zelfs dat je hele digitale leven gewoon met je meebeweegt. Al kun je er wel een klein beetje vanuit gaan dat Apple CarPlay en Android Auto, zeker in 2025, de overhand zullen nemen.

Autonomiteit op level 3

Het meest opvallende aan het concept voor de elektrische auto is STLA AutoDrive. Dit is een geavanceerd systeem (ADAS) dat ervoor zorgt dat autonoom rijden mogelijk wordt. Sterker nog: volgens Chrysler zelf kan autonomiteit level 3 behaald worden op deze manier. Een gewaagde belofte, want deze vorm van autonoom rijden zorgt voor aardig wat problemen. Level 3 is een variant van autonoom rijden waarbij de bestuurder op sommige moment nog wel wat moet doen, maar waarbij de elektrische auto voornamelijk automatisch rijdt.

Of Chrysler de belofte ook daadwerkelijk na kan komen zal de tijd ons moeten leren. Het duurt namelijk nog drie jaar voordat de elektrische auto in productie gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen