Mark Hofman
Mark Hofman Rides 25 okt 2021

Tesla Model Y: 5 features waar we helemaal verliefd op zijn

Een elektrische auto van Tesla is meer dan voertuig om je van A naar B te verplaatsen. Het is een stukje comfort in combinatie met een stukje vermaak die beiden worden afgetopt met een vleugje verbazing. Iets dat ook zeker geldt voor de Tesla Model Y.

Waarom? Dat leg ik je aan de hand van vijf heerlijke features in dit artikel uit . Heerlijke features die mijn tijd met de Tesla Model Y ontzettend prettig hebben gemaakt.

Tesla Model Y: 5 heerlijke features

De elektrische auto’s van Tesla zijn natuurlijk niet voor niets zo populair. Ze rijden hartstikke lekker en zien er ook nog eens leuk uit, maar dat is zeker niet de enige reden waarom ze in de smaak vallen. Nee, dat heeft alles te maken met de functionaliteiten waar ze over beschikken.

Wat betreft de Tesla Model Y zijn de volgende features de echte toppers:

#1 Supercharging

Is het opladen van een elektrische auto het leukste wat er is? Nee, dat is het zeker niet. Is het opladen van je Tesla ongelofelijk toegankelijk en snel? Ja, dat is het zeker.

Dankzij de vele Superchargers in Nederland is het opladen van je elektrische auto echt een makkie geworden. Zeker gezien je Tesla Model Y de accu perfect voorverwarmt zodat je zoveel mogelijk uit je laadbeurt kunt halen. Je komt aanrijden, prikt de auto snel even in, haalt een bak koffie en kunt weer verder. Zo simpel kan het zijn.

Tesla elektrische auto supercharger
Lekker snel laden met Tesla (Afbeelding: ANP / Robin van Lonkhuijsen)

#2 Over-the-Air updates

Over-the-Air updates kennen we als consumenten al jaren. Smartphones, tablets en televisies worden via deze weg al tijden voorzien van verbeteringen en nieuwe functionaliteiten. Het updaten van je elektrische auto is overigens iets waar we nog niet zo lang mee te maken hebben.

Mensen met een elektrische auto van Tesla voor de deur kunnen het overigens wel beamen. Het is anno 2021 mogelijk om, bijvoorbeeld, je Tesla Model Y te verbeteren door hem te voorzien van het meest recente besturingsysteem. Zo was er een aantal jaar geleden een probleem met de rem van één van de modellen, welke door middel van zo’n update werd aangepakt. Ideaal!

Tesla Model Y
Genoeg ruimte! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#3 Tesla Model Y: Heel veel ruimte

De Tesla Model Y wordt gezien als een grotere Model 3 en dat kan ik na twee dagen gebruik ook zeker beamen. Dat zorgt ervoor dat je dus alle voordelen van de populaire elektrische auto hebt, maar dan wel met extra ruimte. Niet alleen om spullen op te bergen, maar ook om net even iets comfortabeler te zitten.

Tesla Model Y vs Model 3: dit zijn de 5 grootste verschillen

Ben je benieuwd hoeveel voordeel dit precies oplevert en welke verschillen er nog meer tussen de twee modellen zijn? Lees dan ook zeker even het bovenstaande artikel!

#4 Autopilot

Tja, Autopilot. Wat valt hier nog over te zeggen? Net als alle andere modellen beschikt de Model Y over een magistrale functionaliteit genaamd Autopilot. Hierdoor neemt het systeem van je Tesla het stuur over en zorgt hij ervoor dat je rit, vooral op de snelweg, een stuk comfortabeler wordt.

Model Y
Dat interieur hebben we eerder gezien (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Uiteraard moet je wel je handen aan het stuur houden tijdens de functionaliteit, maar de Tesla Model Y rijdt in principe geheel automatisch. Welkom, de toekomst is hier!

#5 Tesla Model Y: hilarische features

Naast een hoop nuttig functionaliteiten beschikt de Tesla Model Y ook over een hoop hilarische features. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geluid van een scheetkussen wanneer jij je richting aanwijzer aanzet. Of wat dacht je van een navigatiesysteem dat zich bevindt op Mars of heerlijke open haard die romantische muziek afspeelt op het moment dat jij het nodig hebt? Het kan allemaal!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tesla Model Y: 5 features waar we helemaal verliefd op zijn
Sluiten