Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 30 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla voorziet Model S van imposante update: alles wat je moet weten

Mensen met een Tesla Model S op de oprit (of gewoon in het parkeervak voor de deur) kunnen een nieuwe update verwachten. Het bedrijf van CEO Elon Musk rolt update 2021.32.5 uit die de elektrische auto voorziet van een hoop prettige verbeteringen en toevoegingen.

Dankzij de update worden onder andere de suspensie van de auto aangepakt, krijgen gebruikers een verbeterde vorm van AutoPark en wordt het menu van je auto iets aangepast. Mark legt je in dit artikel uit wat je er precies aan hebt.

Nieuwe update voor je Tesla Model S

Er zijn de laatste tijd aardig wat updates verschenen voor alle modellen van Tesla, maar deze specifieke update is voor de Model S alleen. De elektrische auto wordt in versie 2021.32.5 voorzien van een aantal fijne toevoegingen. Zo is de suspensie van de auto aangepakt, zodat hij beter kan reageren. Dit resulteert in een rustigere en comfortabelere rit.

Nieuwe Tesla Model S
Van buiten is er niet heel veel anders. (Afbeelding: Tesla)

Daarnaast is ook de AutoPark-functionaliteit uitgerold. Begin deze maand besteedde we al aandacht aan de feature die ervoor zorgt dat je Tesla beter kan inparkeren dan ooit tevoren. Zo parkeert je elektrische auto nu ook uit zichzelf in wanneer de vakken links en rechts volledig leeg zijn. Eerder moesten er andere auto’s in de vakken staan.

Naast de twee grote functionaliteiten is er ook nog een derde toevoeging gedaan. De indeling van het touchscreen van de Tesla Model S is iets veranderd. Het is via de menubalk mogelijk om snel de camera te openen. Op die plek zat eerst de optie om het kinderslot te activeren.

Voor alle bezitters interessant

De nieuwe update is alleen beschikbaar voor de Tesla Model S, maar dat wil niet zeggen dat alle andere modellen misgrijpen. Zo zal de suspensie-functionaliteit niet verschijnen in de Model 3 of de Model Y, maar is de kans vrij groot dat AutoPark naar alle modellen komt.

Je oude Tesla wordt binnenkort flink verbeterd door deze engineer

Wat dat betreft is het goed om te kijken naar wat de functionaliteit in de Tesla Model S precies voor elkaar krijgt en in hoeverre hij, voor een grotere uitrol, nog verbeterd wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!