Je oude Tesla wordt binnenkort flink verbeterd door deze engineer

Elektrische auto's Mark Hofman 25 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

De bekende ingenieur John Carmack, die zijn sporen flink heeft achtergelaten in de gamewereld, werkt samen met Tesla. Misschien denk je: “Nou, dat is leuk voor John”, maar dat is ook zeker goed nieuws voor jou. De ingenieur gaat er namelijk voor zorgen dat je elektrische auto aanzienlijk verbeterd wordt.

Samen met Tesla gaat de ingenieur er namelijk voor zorgen dat de prestaties van de interface, die op dit moment alles behalve goed zijn, aanzienlijk beter worden.

Je oude Tesla wordt flink verbeterd

Mensen met een oudere Tesla Model S in huis kunnen binnenkort op een upgrade rekenen. Het bedrijf van Elon Musk heeft de handen ineen geslagen met ingenieur John Carmack om de prestaties van de interface flink te verbeteren. Dat is niet het bericht dat Tesla zelf naar buiten brengt, maar wel het verhaal wat Carmack zelf deelt. Zo laat hij weten:

Carmack zelf rijdt in een Tesla Model S en weet dus als geen ander dat de interface van die auto aardig wat problemen met zich meebrengt. Voornamelijk de Media Control van oudere modellen bezorgt de consument aardig wat hoofdpijn. Hoofdpijn die ook zeker aangewakkerd wordt door het hoge prijskaartje dat je moet betalen om de problemen op te lossen.

John Carmack

John Carmack kunnen we voorzichtig een legende noemen in de gamewereld, maar hij heeft ook zeker een goede reputatie in de industrie voor computerwetenschappen. Hij was betrokken bij de ontwikkelingen van 3D-animaties en stond als programmeur aan het hoofd van iconische games als Doom en Quake.

Tesla doet indrukwekkende onthulling over accu van elektrische auto’s

Later in zijn carrière besloot Carmack zich te richten op Virtual Reality en werd hij de CTO van het bedrijf Oculus, waar hij op dit moment niet meer werkzaam is. De man heeft besloten om zijn indrukwekkende CV nog meer uit te breiden en richt zich op kunstmatige intelligentie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen