Tesla doet indrukwekkende onthulling over accu van elektrische auto’s

Elektrische auto's Mark Hofman 13 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla roept al tijdens dat de batterijen van zijn elektrische auto’s bijzonder zuinig zijn, maar had nog niet de cijfers om dat te onderbouwen. Daar komt vandaag verandering in. Het bedrijf komt namelijk met bijzonder goed nieuws.

Dat elektrische auto’s minder snel slijten dan standaard benzine auto’s is inmiddels duidelijk, al zijn er op dit moment nog wel zorgen over de batterijen. Maar volgens Tesla hoeven mensen met zo’n elektrisch voertuig zich helemaal geen zorgen te maken. In ieder geval niet wanneer ze een Tesla op de oprit hebben staan.

Tesla doet indrukwekkende onthulling

De batterij is natuurlijk een essentieel onderdeel van de elektrische auto en het feit dat deze er naar verloop van tijd op achteruit gaat heeft zo zijn negatieve impact. Zo kan de capaciteit minder worden, waardoor jij bijvoorbeeld minder lang kunt rijden op een volle lading. Dat is natuurlijk alles behalve prettig voor mensen met een Tesla, Volkswagen ID-3 of andere elektrische auto voor de deur.

Hoe Tesla ervoor zorgt dat je elektrische auto minder snel gestolen wordt
Tesla Model 3 (Afbeelding: Tesla)

Toch lijkt die slijtage, als we de cijfers van Tesla mogen geloven, minder hard te gaan dan we in eerste instantie dachten. Zo maakt het bedrijf bekend dat de batterij 10% capaciteit verliest wanneer er een afstand van 200.000 miles is afgelegd. Dat is omgerekend een afstand van 321.868 kilometer.

Het laat zien dat de elektrische auto voor de lange termijn is. Op basis van de cijfers van Tesla kunnen we wel stellen dat gebruikers veel langer met zo’n model kunnen doen dan met een benzine auto. Laten we het zo zeggen: mensen die een auto hebben met 321.686 kilometer op de teller zien we niet vaak. En we zien deze al helemaal niet meer verkocht worden.

De elektrische auto voor de echte liefhebber

Hoe we op deze website ook kunnen genieten van Tesla, we begrijpen dondersgoed dat de echte autoliefhebber er niet altijd plezier uit kan halen. Al wil dat niet zeggen dat deze mensen niet terecht kunnen in de elektrische markt. Er is namelijk heel veel meer te vinden dan Tesla’s alleen.

Audi e-tron GT: dé elektrische auto voor de echte liefhebber

Zo reed ik de afgelopen week in de nieuwe Audi E-tron GT wat, naar mijn idee, dé elektrische auto voor de echte liefhebbers is. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen