Tesla Model Y komt eindelijk naar Nederland: binnenkort leverbaar

Elektrische auto's Mark Hofman 23 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Fans van Tesla hebben er heel lang op moeten wachten, maar hun geduld wordt eindelijk beloond. Het lijkt er namelijk sterk op dat de Tesla Model Y binnenkort eindelijk leverbaar is in een aantal landen in Europa. En Nederland behoort tot één van die landen.

Twee weken geleden werd de eerste Tesla Model Y al gespot, maar inmiddels is het ook officieel. Een Tesla Senior Adviseur bij een vestiging in Dortmund heeft een foto geplaatst op LinkedIn waarin hij de eerste aflevering officieel maakt. De tijd van wachten is voorbij.

Tesla Model Y eindelijk leverbaar

Er staan een paar interessante maanden op ons te wachten als het op elektrische auto’s aankomt. De Tesla Model Y is namelijk binnenkort leverbaar in Nederland en heeft nu dus al zijn weg gevonden naar Duitsland. We krijgen dus nu ook in ons land te zien wat de komst van dit nieuwe model betekent voor de opkomende elektrische automarkt.

Tesla Model Y
De eerste verkoop in Duitsland (Afbeelding: Can Dogan / LinkedIn)

Zoals gezegd werd de Tesla Model Y twee weken geleden al gespot. Naast een vertoning in Noorwegen en Duitsland, zag de elektrische auto ook in ons land het daglicht. Logisch, want ook hier is het model binnenkort beschikbaar. Vanaf wanneer dat precies is, dat is op dit moment nog niet bekend.

Lastig verhaal in Europa

Wat we overigens wel weten is waarom het zo lang geduurd heeft voor we de Tesla Model Y in ons land te zien kregen. De elektrische auto werd immers al in maart 2020 aangekondigd en exact een jaar later in de Verenigde Staten verkocht. Normaal gesproken moeten Europese consumenten al langer wachten, omdat het even duurt voor de fabriek in Vermont start met de productie van Europese modellen. Alleen besloot Tesla het dit keer anders aan te pakken.

Pas wanneer de lokale productie van start zou gaan in de Tesla Gigafactory in Shanghai en in Berlijn zou de Model Y pas beschikbaar komen in de bijbehorende markten. Dat doel werd in die eerste fabriek ontzettend snel bereikt, maar dat goldt niet voor de fabriek in Berlijn. Tesla liep tegen een aantal problemen aan, waardoor de verwachte levertijd van juli 2021 naar oktober 2021 verschoof. Een probleem dat inmiddels verholpen is door de hulp van de fabriek in Shanghai. Er werden 8000 modellen geïmporteerd vanuit de fabriek en die modellen zijn inmiddels klaar voor de verkoop.

Audi e-tron GT: dé elektrische auto voor de echte liefhebber

Ben jij van plan om een Tesla Model Y te halen of kies je liever voor een uitgebreider model? Wat dat betreft is de nieuwe Audi e-tron GT wel iets voor jou. Check de review via de bovenstaande link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen