Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Digital 21 aug 2021

Werkt Instagram niet? Probeer deze oplossingen eens

Social media-verslaafden krijgen zwetende handjes, rode vlekken in de nek en jeuk van alleen het idee dat Instagram uit de lucht is. Ondanks dat de servers van dit social media platform erg betrouwbaar zijn, is de app eens in de zoveel tijd om wat voor reden dan ook niet toegankelijk. Dat is geen reden tot paniek. Adem in, adem uit: er zijn manieren waarop je de app soms weer aan de praat kunt krijgen.

Voordat je de onderstaande oplossingen probeert, is het verstandig eerst te checken of Instagram niet even uit de lucht is. Een website als Down Detector heeft het verlossende antwoord voor je. Is Instagram down? Dan kun je alleen maar wachten tot de app weer werkt. Zo niet, dan is het de moeite waard de onderstaande simpele maar effectieve oplossingen eens te proberen.

#1 Herstart Instagram

Lijkt een app, Instagram of iedere andere app op je smartphone of tablet, niet te werken? Dan is de eerste simpele oplossing de app af te sluiten en opnieuw op te starten. Deze te simpele oplossing werkt in verrassend veel gevallen.

#2 Update de app

Wanneer een app als Instagram helemaal niet meer werkt op je smartphone, bepaalde functies niet werken, of hij plotseling sluit, kan het probleem worden veroorzaakt door het gebruik van een verouderde versie van de app. Ga daarom naar de Google Play Store of App Store en update de app, indien er een update beschikbaar is. De nieuwste versie van een app bevat vaak fixes voor bugs, en met een beetje geluk ook nieuwe toffe functies.

Instagram
Instagram (Afbeelding: Instagram)

#3 Check je internetverbinding

Wanneer je geen foto’s kunt plaatsen op Instagram of de feed niet laadt kan dat te maken hebben met jouw internetverbinding. Gebruik je wifi? Schakel wifi dan uit en probeer of de app wel werkt wanneer hij je data gebruikt.

Wie geen data heeft kan ook simpelweg proberen dichterbij de router te gaan zitten. Een simpele en voor de hand liggende oplossing als deze kan het probleem soms verhelpen. Werkt de app nog steeds niet? Dan kan het helpen om de router te resetten, zelfs wanneer andere apparaten wel een goed wifi-signaal ontvangen.

#4 Herstart je telefoon

De laatste oplossing is net zo simpel als het herstarten van de app: herstart je smartphone volledig. Het simpelweg opnieuw opstarten van je smartphone is soms de meest effectieve manier om een app die niet werkt weer te laten werken.

#5 Delete Instagram en installeer de app opnieuw

Werkt Instagram nog steeds niet en weet je zeker dat de app niet even uit de lucht is? Dan is de laatste oplossing om de app volledig van je smartphone te verwijderen en opnieuw te installeren. Dit is eigenlijk de meest solide oplossing die er is. Wanneer de app opnieuw installeert download de Google Play Store of App Store automatisch de nieuwste versie van de app op je smartphone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Werkt Instagram niet? Probeer deze oplossingen eens
Sluiten