Samsung Galaxy smartphone houdt vliegtuig aan de grond wegens brand

Smartphones Mark Hofman 25 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Als je tijdens een vlucht ergens niet op zit te wachten, dan is het wel brand. Al helemaal niet wanneer het je eigen smartphone is die iets te heet wordt. Het gebeurde in 2016 met een Galaxy Note 7 en maandagnacht was het wederom een Samsung smartphone die de oorzaak was.

Een vliegtuig van Alaska Airlines moest in Seattle volledig geëvacueerd worden, nadat een Samsung Galaxy A21 in de brand vloog. Het is dat de eigenaar zelf heeft aangegeven welk toestel het was, want herkenbaar was hij niet meer. Krijgt iemand al flashbacks naar 2016?

Smartphone zorgt voor paniek

Je zou verwachten dat Samsung, na het jaar 2016 waarin de Galaxy Note 7 de wereld terroriseerde, er alles aan zou doen om een tweede fiasco te voorkomen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf was eerder al verantwoordelijk voor paniek in een vliegtuig en moet zichzelf nu weer zien te verdedigen. The Seattle Times meldt dat de Samsung Galaxy A21 dusdanig verbrand is dat niemand het toestel meer herkent.

“Tijdens een gesprek met één van de Port of Seattle politieagenten heeft de passagier toegegeven dat het om een Samsung Galaxy A21 gaat. Of dat ook echt het geval is kunnen we niet bevestigen, gezien de smartphone onherkenbaar is geworden.”

Tegenover The Verge maakt het personeel van Alaska Airlines bekend dat de smartphone is geblust en in een aparte zak voor batterijen is gestopt. De rest van de passagiers moesten het toestel zo snel mogelijk verlaten vanwege rook in de cabine. Twee van die passagiers zijn uiteindelijk in het ziekenhuis beland.

Is het echt de fout van Samsung?

Het is vrij makkelijk om direct de vinger te wijzen naar Samsung, maar is het wel echt een fout van het bedrijf zelf? Het is lastig om de vinger op het probleem te leggen, gezien er weinig van de smartphone over is gebleven. We weten dus nog niet of te maken hebben met een algeheel probleem van de Samsung Galaxy A21 of dat het toestel zelf gewoon kapot was.

Tech: de 10 allergrootste flops van het afgelopen decennium

De link met Samsung is dankzij de Galaxy Note 7 al snel gelegd, maar het Zuid-Koreaanse bedrijf is helaas niet uniek. Er zijn in de loop der jaren al veel verschillende smartphones, van veel verschillende merken, op de meest vervelende momenten in brand gevlogen. Wat de oorzaak van dit specifieke geval is, dat zal de tijd ons leren. Wordt vervolgd, dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen