Forza Horizon 5 is prachtig in nieuwe trailer en krijgt rare controller

Games Jelle van Es 25 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Als je in het bezit bent van een Xbox, of het nou de One is of de Series X, dan kun je eind dit jaar losgaan met Forza Horizon 5. De nieuwe racegame belooft één van de beste titels van het jaar te gaan worden.

Dat kwam eigenlijk al in de eerdere beelden naar voren en was echt om je vingers bij af te likken. Tijdens de digitale Gamescom-presentatie kregen we echter nog meer te zien van Forza Horizon 5 om enthousiast over te worden. Ook werd duidelijk dat de game een speciale, ietwat rare, controller krijgt.

Forza Horizon 5 gameplay

Laten we voor het gemak beginnen met de nieuwe gameplay van Forza Horizon 5. De eerste acht minuten van de game werden getoond. Daarin zagen we de verschillende omgevingen die Mexico te bieden heeft. Ook werden verschillende dikke wagens geïntroduceerd. Het ziet er naar uit dat de toch al spectaculaire racereeks er een tandje bij zet en heerlijk over de top gaat. Aan het einde van de trailer zien we de Mercedes-AMG ONE. Dit racemonster staat ook op de cover van de game. Bekijk de heerlijke beelden van de game hieronder.

Daarnaast liet de ontwikkelaar ook weten dat we met de lancering van Forza Horizon 5 ook naar de winkel kunnen gaan voor een speciale controller voor de Xbox Series X. Eentje die nogal raar oogt. Of spectaculair, het is maar net hoe je er naar kijkt. De controller is gebaseerd op de ‘powder fireworks’, die tijdens het festival in de game afgaan. En zo lijkt het ook een controller waar heel wat poeder over heen is gegooid. Mocht je hem in huis willen halen, hij verschijnt net als de game op 9 november, dan krijg je daar wel exclusieve DLC bij voor de game. Het gaat daarbij om een Forza edition car, een cosmetic item en een victory emote.

De opvallende controller (Afbeelding: Microsoft)

Genoeg te doen

Met dit alles is er meer reden om enthousiast te worden over Forza Horizon 5. De game verschijnt dus op 9 november en komt dan uit op de Xbox One, Series X en de pc. Mocht je de Xbox Game Pass Ultimate hebben, dan kun je hem gratis in huis halen.

Forza Horizon 5 slikt groeihormonen en onthult imposante map

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen