Forza Horizon 5 slikt groeihormonen en onthult imposante map

Games Jelle van Es 10 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je een Xbox Series X in bezit hebt, dan heb je al wat toffe games waar je uit kunt kiezen. Toch moet dit najaar het moment gaan worden waarop de spelcomputer echt gaat knallen. Zo krijg je onder andere Forza Horizon 5 voorgeschoteld.

Waar je in het vierde deel van de reeks los kon gaan in het Verenigd Koninkrijk, daar neemt Forza Horizon 5 je mee naar het exotische Mexico. Een land waarin er enorm veel variatie is te vinden. En dat komt nog beter tot zijn recht doordat de game gebruik maakt van een enorme map om op los te gaan.

Enorme speelmap voor Forza Horizon 5

De makers van Forza Horizon 5 gaan richting de lancering van de game regelmatig bij elkaar zitten en nemen dan een video op, waarbij de kijker ziet hoe de game er uit ziet en wat je er allemaal van kunt verwachten. In de laatste aflevering ging het daarbij om de biodiversiteit die te vinden is in de digitale wereld van Mexico. In dat land heb je prachtige stranden, pitoreske dorpjes, prachtige oerwouden, moerassen en nog veel meer. En dat alles is gestopt in een map die een stuk groter is dan het vorige deel.

Volgens de maker is de map van Forza Horizon 5 een stuk groter dan die van Forza Horizon 4. Het zou gaan om een map die zo’n 50 procent groter is dan in het voorgaande deel. En daarin was het al enorm moeilijk om allemaal autowrakken te vinden. Wat dat betreft gaat dat straks in dit nieuwe deel echt een uitdaging worden. Natuurlijk hoop je dan wel dat je met zo’n grote map ook genoeg te doen hebt in de game. Als we echter kijken naar het vierde deel, dan lijkt dat geen probleem te zijn. Die game zit namelijk echt boordevol met content en wordt ook regelmatig voorzien van nieuwe uitdagingen.

Forza Horizon 5
Forza Horizon 5 (Afbeelding: Microsoft)

Nieuwe wagen

Naast het nieuws van de grootte van de map liet de ontwikkelaar ook weten dat je in Forza Horizon 5 straks aan de slag kunt gaan met de 2022 Toyota Supra. Kun je dus mooi ontdekken of dateen wagen is waar je ook in het echt mee wil rondrijden. De game staat gepland voor 9 november. Naast de Xbox Series X komt hij dan ook uit op de pc.

Forza Horizon 4 Review: Een uitstekende racegame

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen