Hoe je Tesla vanaf nu op indrukwekkende wijze zichzelf parkeert

Elektrische auto's Mark Hofman 11 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat Tesla een update heeft uitgerold voor zijn Autopark functionaliteit. De feature wordt voorzien van het zogeheten nieuwe Tesla Vision Computer Vision systeem, dat ook leidend is voor Autopilot en de Full Self-Driving Beta.

De update, en overstap naar Tesla Vision, zorgt ervoor dat de Autopark functionaliteit een heel stuk beter werkt. Zo is ook te zien in beelden die de afgelopen 24 uur op het internet zijn verschenen. Eerder was het mogelijk om de auto autonoom te laten parkeren, maar dan wel alleen wanneer er links en rechts andere auto’s stonden. Nu is het mogelijk om ook op een lege parkeerplaats te parkeren, zonder daar zelf ook maar iets aan te doen.

Tesla beschikt over verbeterde AutoPark-feature

Tot op heden leunde Tesla’s Autopark op de ultrasonische sensoren rondom de elektrische auto. Dat werkte dus goed, maar wel alleen in de ideale situatie. Dankzij de nieuwe update, waardoor AutoPark afhankelijk is van Tesla Vision, komt daar dus verandering in. De ultrasonische sensoren zitten nog steeds op de nieuwere modellen, maar zullen een steeds minder belangrijke functie invullen.

Niet alle Tesla-modellen zijn op dit moment overigens voorzien van de nieuwe AutoPark-functionaliteit. Tot op heden hebben we alleen berichten voorbij zien komen over de komst van de feature in de vernieuwde Model S-modellen. Dat lijkt, naar aanleiding van de bovenstaande beelden, wel goed uit de verf te komen.

Geen Cybertruck in 2021

Waar de Model S-bezitters worden voorzien van een prettige toevoeging was er eerder deze week minder goed nieuws over de Tesla Cybertruck. Het hing al enige tijd in de lucht, maar de imposante pick-up truck gaat een lancering in 2021 niet meer halen. Het bedrijf maakte deze week bekend dat de elektrische auto pas vanaf 2022 in productie gaat.

Tesla verschuift de populaire Cybertruck stilletjes naar 2022

Meer weten over de vertraging en de Cybertruck zelf? Lees dan zeker even het artikel dat we erover schreven via de bovenstaande link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen