Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Elektrische fietsen 11 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Harley-Davidson bouwt nieuwe elektrische fietsen (en ze zijn prachtig)

Harley-Davidson heeft een custom e-bike in chopper-stijl gemaakt die inspeelt op nostalgie en veel weg heeft van een Schwinn Stingray-fiets. De nieuwe elektrische fiets is onderdeel van een serie genaamd 1-OFF. De unieke fietsen binnen de serie worden via een veiling verkocht aan de hoogste bieder.

In de basis komt de e-bike overeen met wat de fietsen van de Serial 1-serie aanbieden. Omdat het om een custom ontwerp gaat, is het zo dat de elektrische fiets flink aangepast is. Het gaat dan met name om het uiterlijk van de fiets en de accessoires die Harley-Davidson levert. De eerste 1 OFF-fiets wordt de Mosh/Chopper genoemd.

Harley-Davidson Mosh/Chopper elektrische fiets

De Mosh/Chopper heeft een blauwe laag verf die Street Freak genoemd wordt. Daarnaast zijn er zilveren microflakes aan toegevoegd. De strepen en letters op het blauwe frame zijn met de hand erop gezet. Het zadel is een zogenaamde banana seat, dat leunt op een custom-made roestvrijstalen drager.

Voorop treffen we hooggeplaatste, ape-hanger style, handvatten aan. Dat de elektrische fiets zo’n bijzonder uiterlijk heeft, is geen vreemd gegeven. Voor eigenaren van motorfietsen zijn de aanpassingen vaak belangrijk en onderscheidend, waardoor ze hun persoonlijke stijl naar voren kunnen brengen via hun hobby.

Onder de motorkap

Onder de motorkap – soort van dan – treffen we dezelfde specificaties als bij de Mosh/Cty aan. Zo is er een Brose mid-drive motor, een accu die ontworpen is door Harley-Davidson zelf, hydraulische remschrijven met TRP en een koolstof riemaandrijving van Gates. Ook Harley’s eigen lichtpakket is aanwezig op de fiets.

Elektrische fiets populairder dan ooit! (maar niet in positieve zin)

Het is de bedoeling dat de Harley-Davidson Mosh/Chopper elektrische fiets voor een flink bedrag over de toonbank gaat. De reguliere versie van de fiets kost in de VS 3.799 dollar. Op moment van schrijven is de veiling afgelopen en staat het bedrag op 14.200 dollar. Of dat het gewenste bedrag is voor de fiets, dat laat de fabrikant niet weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Serial 1

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!