Tesla verschuift de populaire Cybertruck stilletjes naar 2022

Elektrische auto's Jeroen Kraak 9 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla laat ons nog even wachten op een van de populairste modellen. De Cybertruck zien we pas in 2022 voor het eerst op de weg.

De Tesla Cybertruck is een van de meest bijzondere automodellen die binnenkort het levenslicht ziet. De bonkige krachtpatser lijkt zo uit een sciencefictionfilm te zijn gereden, maar deze kom je wellicht snel tegen op de snelweg. Toch is het iets later dan verwacht.

Slecht nieuws voor de fans van de Cybertruck

Een enkele fan had misschien gehoopt om het model al in 2021 op straat te zien, maar Tesla hintte er al een aantal keer op dat dit niet het geval zou zijn. Elon Musk zei eerder al dat er maar ‘een paar’ exemplaren dit jaar geleverd zouden worden. Daar kan nu een streep doorheen.

Hyundai IONIQ 5 gaat next-level en overklast Tesla op gebied van laden

Eerder zei Tesla dat de single-motor Cybertruck later zouden komen, maar dat geldt nu ook voor de dual- en tri-motor exemplaren. Tesla heeft dit heel subtiel aangekondigd op de bestelpagina van de Cybertruck. “Je kunt de configuratie compleet maken als de productie dichterbij komt in 2022.”

Tesla Cybertruck
Eén van de vele toepassingen. (Afbeelding: Tesla)

Concurrentie voor Tesla

De verschuiving van de release kan nadelig zijn voor Tesla. De concurrentie zit niet stil. Zo komen Hummer, River en Ford allen met een eigen truck rond dezelfde tijd uit. De autobouwer verliest hiermee dus hun voordeel door eerder met een exemplaar te komen. Toch hoeft dat niet een al te groot nadeel te zijn, aangezien er al 1 miljoen exemplaren zijn gereserveerd. Zelfs als mensen gaan twijfelen vindt de auto de aankomende tijd nog steeds een behoorlijke aftrek.

Dronken bestuurder valt in slaap en dankzij Tesla’s Autopilot liep het goed af

Dat de Tesla Cybertruck is uitgesteld, mag eigenlijk geen verrassing heten. De auto heeft natuurlijk een bijzonder uiterlijk en heeft speciale fabricagetechnieken nodig. Het bedrijf maakt vaak gebruik van optimistische productieschema’s. Een ander probleem waar de fabrikant mee te maken heeft is de schaarste aan halfgeleiders. Het bedrijf waarschuwde eerder al dat de leveringen van diens modellen vertraging kan oplopen als de tekorten nog verder oplopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen