Rocket League Season 4: spectaculaire nieuwe arena, auto en meer

Games Jelle van Es 11 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Vanaf vanmiddag 17 uur Nederlandse tijd kun je aan de slag gaan met Rocket League Season 4. En met dat nieuwe seizoen komen er uiteraard weer een aantal interessante vernieuwingen, waardoor je weer een tijd door kunt spelen. Wij zetten even op een rij wat je zoal kunt verwachten.

Rocket League Season 4 overzicht

Een nieuwe Rocket Pass

Sinds Rocket League een gratis game werd, is er gewerkt met een Rocket Pass-systeem. Met de nieuwe Premium-versie daarvan heb je de mogelijkheid om 70 verschillende tiers vrij te spelen met de experience punten die je tijdens het spelen verdiend. Met de nieuwe pass kun je van alles vrijspelen. Als voorbeeld noemt de ontwikkelaar dingen als een No-Name Topper, Tanker Wheels, Amikoo Decal en Lava Boost. Wanneer het nieuwe seizoen begint, kun je op de website zien wat er allemaal vrij te spelen is. Ook kun je rekening houden met verschillende wekelijkse challenges tijdens het seizoen.

Een nieuwe arena: Deadeye Canyon

Met Rocket League Season 4 krijgen we ook te maken met een nieuwe arena in de vorm van Deadeye Canyon. De onderstaande video laat al een beetje zien wat je er van kunt verwachten. Het past goed in het nieuwe thema en speelt zich af in de woestijn, waar stof waarschijnlijk opwaait wanneer je er in rondscheurt. Hopelijk gaat hij bevallen.

Nieuwe competitieve toernooien

Mocht je een beetje goed zijn in Rocket League, dan is dit een update om blij van te worden. Er komen namelijk een aantal extra toernooien in het nieuwe seizoen. Deze worden toegevoegd aan 2v2 en Extra Mode Tournaments. De ontwikkelaar raad je aan om dagelijks de game op te starten om te zien wat er te doen is. Ook krijg je nieuwe Tournament Rewards als je het goed doet in de game.

LTM-events om in de gaten te houden

Er komen ook nieuwe Limited Time Modes in Rocket League Season 4. Op 12 augustus kun je wat dat betreft aan de slag gaan met een 2v2 Heatseeker-modus, dus een dag nadat het nieuwe seizoen live is. Daarnaast heb je op 19 augustus Speed Demon, dat wordt beschreven als een snelle modus. Daarin wordt de snelheid van de Boomer Ball steeds hoger en ontploft hij wanneer je er tegen aanknalt. Tot slot krijg je met Spring Loaded een nieuwe Rumble-variant die later dit seizoen verschijnt.

Updates en verbeteringen

Tot slot komen er een aantal verbeteringen en updates met Rocket League Season 4. Mocht je een streamer zijn, dan kun je nu gebruik maken van de Streamer Safe Music Feature, waarmee je voorkomt dat gelicenseerde muziek in jouw stream komt en je daarmee een claim krijgt. Verder krijg je te maken met een Undersized party Rank restrictie. Wanneer je met zijn tweeën mee wil doen aan een 3v3 modus, dan moeten jullie qua rank dicht bij elkaar zitten. Dit om er voor te zorgen dat de derde persoon die je zoekt qua vaardigheid een beetje te vergelijken is met jouw vaardigheid.

Dus als je een liefhebber bent van Rocket League, dan kun je vanavond weer lekker losgaan met de game. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier de overzichtspagina.

Rocket League Season 3 krijgt F1- en Nascar-content

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen