Topgame Stardew Valley is binnenkort gratis te spelen

Games Jelle van Es 11 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Stardew Valley is zonder twijfel één van mijn favoriete games van de afgelopen jaren. Ik heb er enorm veel tijd in gestopt op zowel de iPhone als de Nintendo Switch. Mocht je de game nog niet eerder hebben gespeeld, dan hebben we goed nieuws. Binnenkort is hij namelijk gratis te spelen.

Technisch gezien is Stardew Valley niet helemaal gratis. Hij wordt namelijk toegevoegd aan de Xbox Game Pass. Maar als je daar al een actief abonnement op hebt, dan heb je de mogelijkheid om de game straks zonder extra kosten aan te schaffen en te proberen.

Stardew Valley gratis te beleven

Tijdens een presentatie van ID@Xbox (het programma voor onafhankelijke ontwikkelaars) werd duidelijk dat Stardew Valley deze herfst op de Xbox Game Pass uitkomt. Als je daar dus een actief abonnement op hebt, dan kun je hem gratis binnenhalen en te spelen. Daarbij is de game zowel op de Xbox-platformen als op de pc te spelen, waardoor eigenlijk veel gamers er mee aan de slag kunnen gaan. En dat komt goed uit, want een tijdje geleden werd de 1.5 update voor de game uitgebracht. Daarmee heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van split screen om op die manier samen op één spelcomputer te gaan spelen en samen te werken. Dat levert weer een nieuwe ervaring op.

Stardew Valley die gratis wordt op de Xbox Game Pass, dat was duidelijk het hoogtepunt van de presentatie. Maar dat is niet de enige game die naar de Xbox Game Pass komt. Zo werden ook games als Aragami 2, Evil Genius 2, Library of Ruina en Pupparazi aangekondigd voor de service. Dus als jij een gamer bent die het heerlijk vindt om aan de slag te gaan met games die gemaakt zijn door ietwat kleinere teams, dan kun je de aankomende tijd genoeg toffe games gaan beleven zonder er iets extra’s voor te betalen.

Deze week extra feest

We moeten nog even wachten totdat we Stardew Valley via de Xbox Game Pass gratis kunnen spelen. Maar gelukkig komt er snel al een andere topper uit. Hades verschijnt namelijk aankomende vrijdag op de Xbox Game Pass en kun je dus zodoende gratis scoren met een actief abonnement.

De beste game van 2020 is binnenkort als gratis game te spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen