De beste game van 2020 is binnenkort als gratis game te spelen

Games Jelle van Es 4 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Het afgelopen jaar was er één die wellicht iets minder grote gamereleases had als dat we gewend waren. Voor een groot gedeelte kwam dat door de coronaperiode, waardoor games uitgesteld werden. Mocht je Hades gemist hebben, dan kun je die straks als gratis game spelen.

Hades is op de Game Awards uitgeroepen tot de beste game van 2020 en is dus een absolute topper. Helemaal als je hem straks dus als een gratis game in huis kan halen en eindelijk eens ontdekken wat de game zo goed maakt.

Hades als gratis game

Oké, technisch gezien is Hades niet helemaal een gratis game. De game wordt namelijk toegevoegd aan de Xbox Game Pass. En daar moet je wel een abonnement op hebben. Dat is echter zo’n goede deal, dat je dat waarschijnlijk min of meer al automatisch hebt. Je krijgt dan namelijk ook al toegang tot alle exclusieve games die op de Xbox verschijnen. Ook op de pc zien we dat we steeds vaker toffe games krijgen. En heel erg lang hoef je niet te wachten. De beste game van 2020 wordt namelijk op 13 augustus toegevoegd aan de bibliotheek.

Hades gratis game
Hades (Afbeelding: Supergiant Games)

De gratis game Hades is een dungeon crawler. Daarbij moet jij proberen om de Griekse onderwereld uit te komen. Onderweg verdien je nieuwe wapens en krachtig en is het verhaal ook telkens net wat anders. Een absolute aanrader om in huis te halen. Het is echter niet de enige game die wordt toegevoegd aan de Xbox Game Pass. Zo kun je morgen aan de slag met Curse of the Dead Gods, Dodgeball Academia, Katamari Damacy Reroll, Lumines Remastered en Starmancer. Bovendien verschijnen op die dag ook nog eens Skate en Skate 3 op de Xbox Game Pass.

Lekker racen

Daarna krijg je op 10 augustus nog een interessante gratis game in de vorm van een paar titels van Codemasters. Zij zijn overgenomen door Electronic Arts en die laatste partij heeft weer veel games op de Xbox Game Pass staan. Daardoor krijg je dus games als Dirt 4, Dirt Rally. Dirt Rally 2.0, F1 2020 en GRID om mee los te gaan. Er is ook nog minder goed nieuws. GTA 5 verdwijnt bijvoorbeeld op 8 augustus van het platform.

Grand Theft Auto 5 150 miljoen keer verkocht: zo indrukwekkend is dat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen