Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 25 okt 2021

Pas op! Microsoft Teams werkt binnenkort niet meer op deze apparaten

Microsoft Teams is bijna onmisbaar tijdens jouw werk. Toch moet je oppassen met bepaalde apparaten, want daarop werkt het binnenkort niet meer.

Zoals je van veel apps gewend bent, stopt na verloop van tijd de ondersteuning. Regelmatig zie je dan ook weer een bericht van WhatsApp dat oudere devices niet meer ondersteund worden. Datzelfde is nu het geval voor Microsoft Teams. Moederbedrijf Microsoft heeft nu bekend gemaakt dat een aantal Android-versies niet meer ondersteund zullen worden, meldt TechRadar.

Geen ondersteuning meer op bepaalde Android-versies

In het Microsoft 365 Admin Center laat het bedrijf weren dat Android versie 5, 6 en 7 over een tijdje niet meer ondersteund worden. Zo trekt het bedrijf op 1 maart de stekker uit de support voor Android 5. 6 en 7 krijgen respectievelijk vanaf 1 juli en 1 september geen ondersteuning meer.

Maar goed, wat betekent geen ondersteuning meer? Microsoft Teams krijgt na die dat geen bugfixes meer en actieve ontwikkeling. Bovendien verdwijnen 2 maanden na de data de apps uit de Play Store.

Waarschijnlijk heeft het stoppen van de ondersteuning van Microsoft Teams geen gevolgen voor de meeste gebruikers, aangezien ze deze dienst gebruiken op een nieuwer apparaat. Bovendien gebruik je Teams vooral voor werk. Als je het nodig hebt op je device krijg je die ook vaak van je werkgever.

360 miljoen accounts

Volgens StatCounter heeft 11,69 procent van de Android-gebruikers, een van deze drie oudere versies. In totaal zou het gaan om 360 miljoen Android-gebruikers die geen support meer krijgen als ze Microsoft Teams zouden gebruiken.

Nieuwe functies in Microsoft Teams

Heb je dus deze versies, dan weet je wat je te doen staat. Ondertussen werkt Microsoft ook aan genoeg nieuwe functies voor Teams. Zo kondigde het recent aan om een van de grootste frustraties aan te pakken. Het heeft nieuwe functies ontwikkeld voor tijdens vergaderingen die je normaal flink kunnen frustreren. Je leest er hier alles over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Pas op! Microsoft Teams werkt binnenkort niet meer op deze apparaten
Sluiten