Begint Skyrim saai te worden? Probeer deze 5 uitdagende quests dan eens!

Games Mark Hofman 25 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Ondanks het feit dat Skyrim bijna tien jaar geleden voor het eerst gelanceerd werd, blijven gamers nieuwe dingen ontdekking de game. Begin jij The Elder Scrolls V dus steeds meer zat te zijn, wees dan niet getreurd! Er is waarschijnlijk nog genoeg te ontdekken!

De volgende vijf quests vinden allemaal buiten de standaard verhaallijn plaats en worden door veel gamers gezien als uitdagend. Het kan natuurlijk zijn dat je ze al gespeeld hebt óf dat je er geen bal aan vindt, maar over het algemeen denk ik dat de gemiddelde gamer zich er zonder twijfel mee kan vermaken.

#1 The Staff of Magnus

Ben je lekker een dagje uit in Skyrim zal je niet zien: de Eye of Magnus weer zo onrustig als de neten. Gelukkig ben jij de Dragonborn en kan je er met de Staff of Magnus voor zorgen dat de boel gewoon een beetje afgekoeld wordt. Deze staf is in de missie The Staff of Magnus te vinden in het Labyrinthian, al moet je daar wel echt even de speurneus voor uithangen.

Heb je de staf eindelijk gevonden? Goed, dan kun jij je direct opmaken voor het meest imposante deel van de Skyrim-quest. Je moet het namelijk opnemen tegen een drakenpriester genaamd Morokei en deze pannenkoek is alles behalve makkelijk te verslaan. Sterker nog: de kans dat je het overleeft is klein. Zorg dus dat je met een tas vol health-potions en een bak aan ervaring die kant opgaat, want anders ga je het echt niet redden. Succes!

The Elder Scolls V: Skyrim
De boze bewakert (Afbeelding: Bethesda)

#2 Skyrim: Blood on the Ice

Blood on the Ice is uitdagend, omdat je het best wel snel bij het verkeerde eind kunt hebben. De Dragonborn moet namelijk een moord oplossen, nadat meerdere vermoorde vrouwen zijn gevonden in Windhelm. Tijd om je pijp aan te steken en je hoed op je hoofd te zetten, want je waant je door Windhelm als een echte Sherlock Holmes.

Je moet de stad doorzoeken naar aanwijzingen en in gesprek gaan met de lokale bevolking om op die manier zelf te bepalen wie de dader is. Spreek je met de verkeerde mensen of in de verkeerde volgorde of mis je een clue? Dan kan het dus zomaar zijn dat je de verkeerde persoon terechtstelt.

The Elder Scolls V: Skyrim
Sherlock is onderweg! (Afbeelding: Bethesda)

#3 No Stone Unturned

No Stone Unturned wordt door liefhebbers van Skyrim gezien als de ultieme uitdaging. Niet vanwege pittige tegenstanders of eindbazen die ermee gepaard gaan. Wel vanwege de manier waarop jij als een mafkees de wereld van de game door moet struinen als een heuse detective.

Als onderdeel van de Thieves Guild (wat je voor deze quest dus moet zijn) is het mogelijk om alle Stones of Barenziah te vinden. Om de quest te starten moet je de eerste steen vinden en dat is best wel een makkelijke uitdaging. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je ook de overige 23 Unusual Gems (zoals ze heten) gaat vinden. Ze zijn verspreid over de hele map en niet te vinden op je landkaart. Heel veel succes!

The Elder Scolls V: Skyrim
De imposante wereld (Afbeelding: Bethesda)

#4 Skyrim: The Wolf Queen Awakened

Potema Septim, beter bekend als The Wolf Queen, staat niet vaak in lijsten met meest uitdagende Skyrim bazen. Toch is het niet makkelijk om het deze doodverklaarde vrouw op te nemen. Zo beschikt ze over krachtige Lightning-spreuken en blijft haar Draugr de hele tijd het feestje verzieken.

Wie gek is op frustratie, die zal gek zijn op The Wolf Queen Awakened. Al moet ik zeggen dat ook het verhaal erachter wel echt heel tof is. Je komt er namelijk achter dat Potema Septim zich onder de stad Solitude verstopt, omdat de wereld denkt dat ze overleden is. Maar goed, je moet het tegen haar opnemen dus daar zal wel niet veel van kloppen.

The Elder Scolls V: Skyrim
Pittige tante (Afbeelding: Bethesda)

#5 The Black Star

In The Black Star is het aan de speler om de kracht van Azura’s Star weer te herstellen, nadat deze is vestoord. Om dat te doen moet je als Dragonborn naar Ilinalta’s Deep en zich een weg banen door overstroomde kamers.

Deze kamers zijn alleen niet leeg en dat is nu precies de reden waarom deze Skyrim-quest zo uitdagend is. De kamers zitten namelijk vol met Conjurers en Skeletten die op afstand hun magische kunstjes met alle liefde aan je laten zien. Iets dat de quest vooral uitdagend maakt voor spelers die met een zwaard en een schild de boel komen verstoren.

The Elder Scolls V: Skyrim
The Black Star is een feestje! (Afbeelding: Bethesda)

Skyrim: Anniversary Edition

Op 11 november 2021 komt er een nieuwe versie van The Elder Scrolls V op de markt. Het spel wordt hiermee voor de drie miljoen miljardste keer uitgebracht. Dit keer gebeurt dat in de vorm van Skyrim: Anniversary Edition. Spelers krijgen alle content die tot nu toe is uitgebracht én een aantal handige nieuwe features.

Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition krijgt deze hilarische feature

Benieuwd naar één van de meest hilarische features? Check dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen