Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsung concurreert met de Google Nest Hub (maar…)

Samsung heeft een ietwat rare relatie met Smart Hubs en speakers. Een aantal jaar geleden kondigde het zijn Galaxy Home smart speaker aan, maar vervolgens heeft het dat product nooit op de markt gebracht. En nu gaat het opnieuw iets doen waarmee het concurreert met de Google Nest Hub. Er zit deze keer ook echter een maar aan.

Twee jaar geleden bracht Samsung zijn Galaxy Home Mini uit. Maar die werd enkel gelanceerd in Zuid-Korea. En dat is wat deze nieuwe Google Nest Hub-concurrent ook gaat doen.

Google Nest Hub-concurrent van Samsung

Samsung heeft de Home Hub aangekondigd. Dit nieuwe product kan dus gezien worden als een Google Nest Hub-concurrent. Maar dan waarschijnlijk alleen in Zuid-Korea. Het product is namelijk op dit moment enkel voor die markt aangekondigd. En de kans is groot dat hij enkel binnen die markt blijft en dus geen wereldwijde release gaat kennen. En dat is toch wel jammer, want we zijn wel benieuwd wat het bedrijf met dit product internationaal had kunnen doen.

Samsung Home Hub
De Home Hub (Afbeelding: Samsung)

De Home Hub is een beetje te vergelijken met de Amazon Echo Show 15 en de Google Nest Hub Max. Het is een soort tablet die verticaal op zijn dock wordt neergezet. Vanaf het apparaat is het mogelijk om al je slimme apparaten te activeren. Denk daarbij aan je lichten, de beveiligingscamera, de wasmachine, de luchtreiniger, de televisie, de airco en eigenlijk alles dat slim is te koppelen. Daarbij is het ook mogelijk om bepaalde standaardinstellingen er bij te pakken en die met een enkele tik uit te voeren. Dus zeg maar bij het slapen gaan in één keer alles in de nachtstand zetten.

Voorlopig nog niet

De Samsung Home Hub moet in de eerste helft van 2022 uitgebracht worden. Zoals gezegd zijn er op dit moment alleen nog maar plannen om het product in Zuid-Korea uit te brengen. Wellicht dat later alsnog over wordt gegaan tot een Westerse release.

Smart Home: CES 2022 goed voor eerste nuttige robot voor thuis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!