CES 2022: deze Bluetooth-speaker hoef je nooit meer op te laden

Gadgets Jeroen Kraak 4 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Een Bluetooth-speaker is ideaal om muziek te luisteren, alleen is het wel irritant wanneer de batterij leeg is. Deze van Mayht kan gewoon altijd doorgaan.

Tegenwoordig hebben we steeds meer apparaten in huis die je moet opladen, zoals mobieltjes, tablets en koptelefoontjes. Het wordt dan ook steeds makkelijker omdat te vergeten. Door nieuwe technieken is dat in de toekomst wellicht niet meer nodig. Eerder schreven wij al over een afstandsbediening die je niet meer hoeft op te laden, maar tijdens CES 2022 kwam er ook een bijzondere speaker aan bod.

Een bijzondere speaker

Het Nederlandse Mayht maakt drivers voor speakers en voor dit project werkt het samen met het Zweedse Exeger (dat tevens investeert in Mayht). Dat laatste bedrijf kan met hun Powerfoyle elektriciteit opwekken vanuit elke lichtbron. De twee zijn dus de ideale combinatie om een draadloze speaker te maken die heel lang meegaat.

Mayht heeft de Heartmotion-technologie ontwikkeld. Deze vervangt de traditionele drivers in speakers, waardoor deze 10 keer compacter kunnen worden en daardoor dus lichter en platter zijn. Wellicht vraag je jezelf af of het ten koste gaat van de audiokwaliteit, maar het bedrijf claimt dat het niet het geval is.

Niet meer opladen

Naast dat de speaker dus kleiner wordt, heeft de Hearmotion-techniek nog een groot voordeel. De driver heeft veel minder energie nodig dan een reguliere driver, terwijl het een gelijke performance heeft. Daar komt het materiaal van Exeger om de hoek kennen. Dat materiaal kan binnen- en buitenlicht omzetten tot elektriciteit. Hierdoor kan het dus producten bouwen die zichzelf opladen, waardoor je dat zelf niet meer hoeft te doen. Helaas moeten we nog wel even op de speaker wachten, want het is maar een prototype.

Zoals gezegd is tijdens CES 2022 een andere techniek te zien die draadloos opladen mogelijk maakt. Het gebruikt hiervoor WiFi-signalen. Het lijkt dus dat de toekomst van het opladen op verschillende manieren mogelijk wordt. Iets wat voor ons als muziek in de oren klinkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen