Jelle van Es
Jelle van Es Games 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

PlayStation VR2 en nieuwe Horizon game bevestigd tijdens CES 2022

Met de PlayStation 4 hadden we de mogelijkheid om makkelijk games in VR te spelen. Met de komst van de PlayStation 5 gaat Sony verder met VR en hebben ze tijdens de CES 2022 de PlayStation VR2 officieel uit de doeken gedaan.

Nou ja, we wisten eigenlijk al het één en ander van PlayStation VR2. Het is nu vooral dat de naam bekend is gemaakt en dat we iets meer details hebben gekregen. Ook is er een nieuwe Horizon-game onthuld.

PlayStation VR2 onthulling op de CES 2022

Op hun eigen blog heeft Sony veel informatie vrijgegeven over wat de PlayStation VR2 moet gaan bieden. Daarbij benadrukt Sony dat dit een flinke upgrade gaat zijn. Zo maakt hij gebruik van 4K HDR met een 110-degree field of view. De OLED-display zorgt er voor dat je mer oog een resolutie van 2000 bij 2040 krijgt. Ook moet het qua framerate de moeite waard zijn, want hij heeft een refreshrate van 90/120 Hz. Een andere belangrijke verbetering is dat de headset gebruik maakt van inside-out tracking. Daarmee lezen de camera’s in de headset de controllers. Daardoor hoef je dus niet meer gebruik te maken van een externe camera.

PlayStation VR2 controller
PlayStation VR2 controller (Afbeelding: Sony)

Ook maakt de headset gebruikt van een nieuwe controller, genaamd de PlayStation VR2 Sense controller. Deze moet er voor zorgen dat alles nauwkeuriger wordt gemeten en de bewegingen die je maakt beter worden overgezet in de game. Verder maakt het product gebruik van 3D Audio, geeft de headset feedback op wat je doet door middel van trillingen. Hierdoor moet de game nog beter tot leven komen. Tot slot wordt er gebruik gemaakt van Eyetracking. Door je ogen te bewegen, reageert de game hierop en levert het een levendigere ervaring op.

Horizon-game

Naast de onthulling van de PlayStation VR2 is er ook een game aangekondigd. Het gaat om Horizon Call of the Mountain. Het is een Horizon-ervaring in VR. Hij wordt gemaakt door Guerilla Games in samenwerking met Firesprite. Veel is daar nog niet over bekend, maar je kunt wel de trailer hieronder bekijken.

Netgear introduceert nieuwe Nighthawk RAXE300 tijdens CES 2022

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!