Netgear introduceert nieuwe Nighthawk RAXE300 tijdens CES 2022

Smart Home Jelle van Es 4 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Doordat we veel thuiswerken, is een optimale internetverbinding een must. Netgear is op het gebied van routers een betrouwbare partij, die in een vroeg stadium al met Wifi 6-routers op de markt kwam. Tijdens de CES 2022 hebben zij de Nighthawk RAXE300 aangekondigd.

De Netgear Nighthawk RAXE300 is de laatste router in de serie en brengt Wifi 6E, dat weer net even iets beter is dan Wifi 6. Met zijn Tri-Band kan hij 8 Wifi streams tegelijkertijd aan en haalt hij hoge snelheden.

Perfect internet met de Netgear Nighthawk RAXE300

Net als de andere producten in de catalogus heeft de Netgear Nighthawk RAXE300 iets weg van een Star Wars-ruimteschip. Met zijn vleugels aan de zijkant lijkt het net alsof hij zo wegvliegt. Het voordeel is dan wel weer dat je geen rare antennes hebt uitsteken. Het zestal dat in het product is verwerkt, zitten mooi in die vleugels verwerkt. Op die manier kun je hem met een gerust hart in je kamer plaatsen. Zeker naast je Star Wars LEGO-collectie past hij dan erg goed.

Pas op dat hij niet wegvliegt (Afbeelding: Netgear)

De Netgear Nighthawk RAXE300 kan snelheden aan tot 7.8 Gb/s, maar dan moet je natuurlijk wel een goede internetaansluiting hebben en apparaten die de nieuwe snelheden aankunnen. Aan de achterkant van de router vind je overigens ook nog zes Gigabit Ethernet porten, waarvan één een 2.5 Gigabit port is. Dus mocht je nog altijd dingen met een kabel willen aansluiten, dan is dat gewoon mogelijk. Naast hoge snelheden is het ook zo dat je veel apparaten tegelijkertijd kunt aansluiten, zonder dat het internetverkeer vastloopt.

Prijzig

De Netgear Nighthawk RAXE300 is niet de duurste Wifi 6E router die het bedrijf op de markt brengt. Maar met een Amerikaanse adviesprijs van zo’n 400 dollar is het zeker geen goedkope jongen. Aangezien er nog niet heel veel apparaten nu Wifi 6E ondersteunen, is het wellicht beter om de aanschaf van deze router even uit te stellen naar eind dit jaar. Dan krijg je bijvoorbeeld een nieuwe iPhone die het waarschijnlijk wel ondersteunt.

De Wifi 6-router voor gamers getest: de Netgear XR1000

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen