CES 2022: 5 dingen waar we het nog het hele jaar over gaan hebben

Tech Mark Hofman 8 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

De Consumer Electronic Show 2022, de grootste technologiebeurs ter wereld, is alweer achter de rug. Dat er iets gaande was heb je afgelopen week waarschijnlijk wel aan onze website gezien, maar mocht je het gemist hebben: een recap!

De afgelopen week stond namelijk volledig in het teken van innovatie en de toekomst van technologie. En die toekomst ziet er, zoals eigenlijk ieder jaar wel het geval is, ontzettend tof uit.

CES 2022: waar gaan we het in 2022 over hebben?

CES 2022 gaat namelijk de boeken in als een bijzonder goede Consumer Electronic Show. Voor mijn gevoel heeft de editie van dit jaar ons meer weten te verrassen dan vorig jaar en dat zie ik altijd als iets positiefs. De volgende vijf zaken zullen de komende maanden, en de rest van het jaar, naar mijn idee dan ook terug blijven keren.

#1 The Freestyle

The Freestyle is voor mij persoonlijk hét product van CES 2022. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat deze kleine projector daadwerkelijk op de markt gaat verschijnen. Het is geen concept, geen toekomstmuziek, maar een product waar we volgende maand al mee aan de slag kunnen gaan. En wat zal ik dat met liefde doen.

The Freestyle tilt de slimme speaker namelijk naar een heel nieuw niveau. Waar je uiteraard muziek kunt luisteren en je slimme assistent om hulp kunt vragen, is het ook mogelijk om overal in huis te genieten van films, series en documentaires. Dit is namelijk de projector van je dromen. Met een beeldgrootte die varieert tussen de 30-inch en 100-inch, een hoogstaande kwaliteit en handige functionaliteiten, neem jij je favoriete content overal met je mee naar toe.

Meer weten over The Freestyle? Lees dan hier het artikel dat ik erover schreef tijdens CES 2022.

Samsung The Freestyle
Dé gadget van CES 2022? (Afbeelding: Samsung)

#2 CES 2022: de elektrische auto

De elektrische auto is natuurlijk alles behalve nieuw. In 2021 is het type voertuig keihard in populariteit gestegen en heeft de markt grote stappen gezet. Dat CES 2022 een focus zou hebben op de elektrische auto was te voorspellen, al hadden we het in deze maten zeker niet verwacht. Er zijn verschillende fabrikanten naar de beurs gekomen om te laten zien wat ze de wereld te bieden hebben. Niet alleen het komende jaar, maar ook de komende jaren.

Er zijn een aantal fabrikanten en bedrijven die wat dat betreft het meeste opvielen tijdens CES 2022. Mercedes-Benz toonde bijvoorbeeld het IQXX concept. Deze elektrische auto is in staat om een actieradius van 1000 kilometer te bereiken. Al is dat zeker niet het enige. Daarbij wist ook Sony de consument enthousiast te maken. Het bedrijf stal in 2020 de show met zijn Vision-S en heeft besloten ook daadwerkelijk met een nieuw model te komen.

Terwijl de absolute topper van de beurs los in dit artikel staat (op nummer vijf) zal de markt zich ook het komende jaar als een gek bewegen. En we kijken er bij WANT ontzettend naar uit.

Elektrische auto Mercedes
Mercedes-Benz EQXX (Afbeelding: Mercedes-Benz)

#3 Samsungs imposante beeldschermen

Samsung grijpt de Consumer Electronics Show altijd met beide handen aan en wist ook CES 2022 weer te domineren. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is marktleider op het gebied van vouwbare beeldschermen, mede dankzij de Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3 van vorig jaar. Het bedrijf heeft tijdens de show van dit jaar verschillende varianten laten zien. Via deze weg geeft Samsung de consument een goede indruk van wat de toekomst van de opvouwbare smartphone zou kunnen brengen.

We hebben niet alleen te maken met schermen die slechts dubbel vouwen, maar ook schermen die op twee plakken dubbel te vouwen zijn. Meer weten? Check dan zeker even dit artikel!

#4 CES 2022: opladen via WiFi

Goh, weer Samsung! Je zou er bijna moe van worden, maar zorg dat je eerst even deze innovatie ontdekt voordat je de conclusie trekt. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft namelijk een nieuwe versie van de Eco Remote aangekondigd. En waar een afstandsbediening eigenlijk helemaal niet zo interessant klinkt, is dat het in dit geval wel degelijk.

De nieuwe Eco Remote is namelijk voorzien van een nieuw oplaadtechnologie. Een technologie die daadwerkelijk draadloos laden mogelijk maakt. Door WiFi-signalen op te vangen vanaf de router kan de zuinige batterij van deze afstandsbediening opgeladen worden. Geen stekker, geen kabel, maar puur draadloos laden. Het mooie van alles: je hebt er helemaal geen speciale router voor nodig.

Meer weten? Check het artikel hier!

#5 Die imposante BMW

De kans is aanwezig dat ik er volgende week niemand meer over hoor. Maar ga er maar vanuit dat ik het komende jaar iedereen vertel over de BMW iX. Niet zozeer over de elektrische auto die dit jaar het daglicht ziet, maar de concept-technologie die ermee gepaard gaat. BMW heeft tijdens CES 2022 namelijk laten zien dat het zijn auto, hou je vast, van kleur kan veranderen. Het mooiste van alles: de technologie hiervoor is exact hetzelfde als die in je e-reader.

CES 2022: nieuwe elektrische auto van BMW kan van kleur veranderen

Ik doe BMW, de iX en de CES 2022 tekort als ik een beknopte samenvatting van het verhaal breng. Lees het artikel dus gerust even via de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen