Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Gadgets 6 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsung laat bijzondere opvouwbare schermen zien tijdens CES 2022

Ben je een echte vouwer? Dan heeft Samsung goed nieuws voor je. Het komt nu met een dubbel opvouwbaar scherm.

Het opvouwbare scherm begint langzaam terrein te winnen in de techwereld. Het afgelopen jaar zagen we natuurlijk de lancering van de Samsung Galaxy Z Fold en Z Flip 3. Ook andere merken zitten niet stil, want ook Motorola, Honor en Huawei komen met nieuwe opvouwbare telefoons. Toch lijken we in de toekomst nog meer van die toepassing te kunnen zien.

Samsung Flex

Gisteren schreven we al over een opvouwbare laptop waarmee het mogelijk is om het scherm dubbel te vouwen, waardoor je ‘m in verschillende toepassingen kunt gebruiken. Vandaag doet Samsung er een schepje bovenop. Het laat een scherm zien dat zelf twee keer is op te vouwen. Zo neemt een 17,3 inch scherm flink wat minder ruimte in.

Samsung doet dit met de zogenaamde Flex-lijn. Tijdens CES 2022 laat het meerdere toepassingen zien van de techniek. Wellicht het scherm dat het meest opvalt is een Flex-S display van 17,3 inch dat twee keer opvouwbaar is. Overigens is dat niet alleen mogelijk op die grootte. Het bedrijf laat het ook zien bij een kleiner model, waarna deze de grote heeft van een gemiddelde telefoon. Zo heb je dus in een handomdraai, sorry schermomdraai, een tablet. In de S-lijn toont het daarnaast ook een uitschuifbaar scherm.

De opvouwbare laptop

Daarnaast haakt Samsung ook meteen in op het nieuws van Intel over opvouwbare laptops. Zelf komt het met de Flex Note. Dit opvouwbare oledscherm kan net zoals het model van Intel op meerdere manieren worden gebruikt. Zo heeft het onder andere een laptop en tablet-modus.

Zoals gezegd zijn de schermen nog concepten. Het is de grote vraag wanneer Samsung deze displays gaat toepassen in haar producten. Wellicht lijkt de Flex Note het meest waarschijnlijk om als eerste te worden gelanceerd. Intel liet eerder al weten dat het in 2022 de eerste opvouwbare laptops verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sammobile

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!