Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Tablets, Laptops & Computers 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

CES 2022: wordt 2022 eindelijk het jaar van de opvouwbare laptop?

Opvouwbare telefoons kennen we natuurlijk al, maar opvouwbare laptops? 2022 kan wellicht het jaar van de doorbraak zijn.

De CES is in volle gang. Tijdens de elektronicabeurs in Las Vegas krijgen we een glimp van de toekomst te zien. Wat worden de trends van 2022 en later? Een daarvan kan wel eens de opvouwbare laptop zijn. Het klinkt misschien wat raar, aangezien je een notebook al standaard dicht en openvouwt, maar toch is dit weer net wat anders.

Intel heeft grootse plannen

Chipbouwer Intel werkt aan een opvouwbaar display in de vorm van een laptop. Daarnaast is het ook geschikt voor snel opladen, een goede batterijduur en instant opstarten. Onder de motorkap zit bovendien een 12e generatie Alder Lake Chip.

Misschien vraag je jezelf wel af wat je moet met een opvouwbare computer, maar het heeft zeer handige toepassingen. Zo kan het op verschillende manieren content laten zien, zoals laptop, tabletop, tablet en journal mode. Eigenlijk is het dus een mix tussen een tablet en laptop die je kunt gebruiken zoals je wil.

Intel opvouwbare laptop
De functies. (Afbeelding: Intel)

Nog wel aanpassingen nodig voor een opvouwbare laptop

Toch zitten er ook nog wel haken en ogen aan het uitbrengen van zulke computers. Windows 10 en Windows 11 zijn nog niet geoptimaliseerd voor zulke laptops. Wellicht werkt Intel samen met Microsoft om dit voor elkaar te krijgen zodat we nog dit jaar gebruik kunnen maken van een opvouwbaar exemplaar.

Intel liet al weten dat het in 2022 wil beginnen met verschepen van de laptops. Vermoedelijk gebeurt dit via partners die de chips toepassen. Iets gelijk deed het al eerder met ultrabooks.

Intel is niet de enige partij die zich richt op een opvouwbare laptop. Lenovo bracht eerder al de ThinkPad X1 Fold uit. Deze laptop voldeed echter niet helemaal aan de verwachtingen. Er was niet een goede ondersteuning van Windows en ook de prestaties vielen wat tegen.

Wil je meer lezen over CES 2022. Bezoek dan eens onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!