Jelle van Es
Jelle van Es Home 15 jan 2021

CES 2021: Netgear komt met de Wifi 6E router Nighthawk RAXE500

Met Wifi 6 is het al mogelijk om gebruik te maken van sneller draadloos internet. Maar het kan nog wat sneller. Vorig jaar werd Wifi 6E aangekondigd en met de Netgear Nighthawk RAXE500 heb je een router die dat gaat ondersteunen.

Wifi 6E, waarbij de E staat voor Extended, maakt gebruik van de nieuwe 6Ghz band, die bestaat naast de bestaande 2.4Ghz en 5Ghz. Daarmee worden met de Netgear Nighthawk RAXE500 snelheden verhoogd tot 10.8Gbps zonder onderbrekingen.

Netgear Nighthawk RAXE500 met Wifi 6E

Nu is het niet echt aan te raden om bij een eventuele aanschaf van een nieuwe Wifi 6-router in te ruilen voor deze nieuwe Wifi 6E-variant. Maar wanneer je nog met een oud systeem zit die gebruik maakt van Wifi 5, dan kan de upgrade wel het overwegen waard zijn. Zeker wanneer je wat nieuwe hardware in huis hebt en met meerdere mensen gebruik maakt van verschillende streamingdiensten. Met de Nighthawk RAXE500 met Wifi 6E kun je makkelijk verschillende apparaten naast elkaar aan hebben, zonder dat je last hebt van trage verbinding of lag.

Netgear Nighthawk RAXE500 met Wifi 6E
Mag in het zicht geplaatst worden (Afbeelding: Netgear)

Zeker nu we met zijn allen thuiswerken is dit superhandig. Je kunt dan namelijk zonder problemen videobellen met zijn allen zonder dat er haperingen zijn. Ook is het geen enkel probleem om even snel iets te downloaden. Je haalt bestanden razendsnel binnen. Tegelijkertijd ben je klaar voor de toekomst. Wanneer je straks hoogwaardige series in een 4K of zelfs 8K resolutie wilt gaan streamen, dan is het zaak om een hoge en stabiele verbinding te hebben. Met de Netgear Nighthawk RAXE500 Wifi 6E router zou je dus klaar moeten zijn voor de toekomst.

Van meerdere gemakken voorzien

Als we kijken naar de technische specificaties van de Netgear Nighthawk RAXE500 Wifi 6E router, dan vinden we daar een 64-bit 1.8GHz quad-core processor voor een snelle en soepele verbinding, een vijftal Vijf Gigabit Ethernet-poorten, Multi-Gig Ethernet-poort 2.5G voor extra snelle LAN-verbindingen, vooraf geoptimaliseerde antennes, automatische firmware-updates en Netgear Armor Cybersecurity, waardoor je extra beveiligd bent tegen cyberdreigingen. Het is nog niet bekend wanneer de router op de markt komt. In de Verenigde Staten krijgt hij een adviesprijs van 599,99 dollar.

Netgear Nighthawk RAXE500 met Wifi 6E
De poorten aan de achterkant (Afbeelding: Netgear)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
CES 2021: Netgear komt met de Wifi 6E router Nighthawk RAXE500
Sluiten