CES 2021: TCL komt met de perfecte tablet voor comicbookfans

Tablets, Laptops & Computers Wesley Akkerman 15 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

TCL kondigt tijdens CES 2021 een bijzondere tablet aan, namelijk de Nxtpaper. De tablet heeft een e-inkt-scherm met kleur aan boord. Dat is zacht voor de ogen en vriendelijk voor de batterij (in vergelijking met traditionele lcd-schermen). Dit resulteert mogelijk in een apparaat waar je heel fijn comics op kunt lezen.

Hoe ontspannend het ook kan zijn om comics te lezen: het is nou niet bepaald een hobby die een mooie transitie gemaakt heeft naar de 21ste eeuw. Het formaat van het papier vertaalt zich niet lekker naar tablet-, smartphone- of computerschermen, maar de Nxtpaper kan hier verandering in brengen. Sommige tablets zijn dan weer wel geschikt over comics, maar dat gaat dan weer ten koste van de accu. De Nxtpaper is een stuk efficiënter dan een gemiddelde tablet, aldus TCL in zijn persbericht. Het scherm van de bijzondere tablet is namelijk 65 procent efficiënter dan een display dat je normaliter op lcd-tablets aantreft.

TCL Nxtpaper: ideaal voor comicliefhebbers?

De accu van 5.500 mAh zorgt ervoor dat de TCL Nxtpaper een standbytijd heeft van ruim 400 uur. Je kunt ook video’s bekijken op het apparaat; dan doet ‘ie er ongeveer elf uur over om de accu leeg te krijgen. Echter, comics lezen op dit scherm is waar de tablet voor gemaakt is. En omdat het een e-inkt-scherm is, moet dat heel rustig zijn voor je ogen. Bovendien claimt de fabrikant dat het scherm géén blauw licht uitzendt. Dat betekent dat je ogen niet snel moe worden wanneer je aan het lezen bent, of je dat nu overdag, laat in de avond of – laten we eerlijk zijn – tot middernacht aan het doen bent.

TCL Nxtpaper
TCL Nxtpaper (Afbeelding: TCL)

Helaas is het wel zo dat de TCL Nxtpaper geen schermverlichting heeft. Dat betekent dat je, net als bij papieren comics, volledig afhankelijk bent van externe lichtbronnen of het omgevingslicht om te kunnen lezen. De fabrikant belooft een losse lamp mee te leveren bij de tablet, die je vastmaakt aan de tablet en gebruikmaakt van de interne accu. Maar dat is een oplossing voor een probleem dat eigenlijk jaren geleden al opgelost werd.

Specs en releasedatum

Hij heeft een scherm van 8,8 inch en een resolutie van 1.440 bij 1.080p. De verversingsnelheid is 60 Hz. Daarnaast is er een 5 megapixelcamera aan de voorkant en een 8 megapixelcamera aan de achterkant. Verder is er 64 GB aan intern geheugen, dat uitbreidbaar is tot 256 GB, evenals 4 GB aan werkgeheugen en Android 10 als besturingssysteem. De TCL Nxtpaper is vanaf april 2021 verkrijgbaar voor 349 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TCL

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen