Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 15 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung Galaxy S21 zonder oplader: uitzondering of nieuwe standaard?

Tijdens de onthulling van de Samsung Galaxy S21 werd al snel duidelijk dat het toestel zonder oplader geleverd wordt. Een ingrijpende beslissing, maar is dit een uitzondering of hebben we te maken met een nieuwe standaard?

Als we het antwoord van Samsung op die vraag kort moeten samenvatten dan is het: Ja, we hebben te maken met een nieuwe standaard. Maar het verhaal is iets gecompliceerder dan dat.

Geen oplader de nieuwe standaard of slechts een uitzondering?

Nu Apple met de iPhone 12 en Samsung met de Galaxy S21 de oplader uit de verpakking haalt, is de kans erg groot dat andere bedrijven gaan volgen. Dat zagen we bijvoorbeeld bij de implementatie van de notch en het weghalen van de headphone jack. Allemaal zeer ingrijpende beslissingen die eerste niet begrepen worden, maar na verloop van tijd als normaal worden gezien.

Hetzelfde geldt met het weghalen van de opladers bij nieuwe smartphones. Het zorgt niet alleen voor een positieve invloed op het milieu, maar zorgt er ook voor dat de kosten voor bedrijven dalen. De Samsung Galaxy S21 komt zonder oplader en dat is niet voor niets. Het is dan ook de reden dat Samsung zelf tussen de regels door al heeft aangegeven dat dit de nieuwe standaard is. We kunnen dus verwachten dat het bedrijf de oplader ook bij andere Galaxy-series weglaat.

Toch wordt er door middel van bovenstaande uitspraak nog een beetje ruimte overgelaten. Het bedrijf zegt niet dat de adapters uit de verpakkingen van alle Galaxy-smartphones worden gehaald en ook niet dat oudere modellen, zoals bij Apple wel het geval is, vanaf nu ook zonder geleverd worden. We zien het best wel voor ons dat Samsung ervoor kiest om de goedkopere series wel te voorzien.

Samsung Galaxy S21 Plus
Alle S21+ varianten (Afbeelding: Samsung)

Samsung Galaxy S21

Dat de Samsung Galaxy S21 niet voorzien wordt van een oplader, dat is inmiddels wel duidelijk. Maar de smartphone, die gistermiddag werd aangekondigd, heeft natuurlijk nog veel meer te bieden.

Meer weten over het nieuwe vlaggenschip? Lees dan ook zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!