Sam Dille
Sam Dille Gadgets 14 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

CES 2021: Lees de gedachten van je hond met deze slimme halsband!

Kunnen praten met je hond: het is een droom van veel dierenliefhebbers. Dankzij PetPuls wordt de droom binnenkort werkelijkheid. Met haar nieuwe armband kan je achterhalen hoe je trouwe viervoeter zich voelt.

Tijdens een persconferentie op CES 2021, kondigd PetPuls deze slimme halsband aan. De halsband maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en ingebouwde microfoons. De techniek meet de blaf van je hond en probeert dit te koppelen aan een van de vijf verschillende emoties: blij, angstig, verdrietig, boos en ontspannen.

De PetPuls armband: leer je hond echt kennen

Een heel leuk idee zo’n halsband, maar in hoeverre is het echt mogelijk om de emoties van onze huisdieren achterhalen? Het antwoord krijgen we van Andrew Gil, directeur marketing voor Petpuls.

Volgens Gil gebruikt PetPuls een database met meer dan 10.000 blafmonsters van 50 hondenrassen. Deze blafmonsters zijn onderverdeeld in vier verschillende maten. Meteen nadat de halsband een emotie heeft vastgesteld stuurt hij de informatie via wifi naar een app op je smartphone. Zo weet je meteen hoe je hond zich voelt. Bovendien heeft de halsband een activiteitstracker, met een ingebouwde versnellingsmeter. Samen meten ze het aantal calorieën die je hond verbrand per uur, dag, week of zelfs per maand. Zo blijft hij lekker gezond.

Liefhebbers van de halsband kunnen hem pre-orderen op Indiegogo voor een speciale early bird prijs. Voor de Petpuls armband moet je helaas wel een dikke portemonnee hebben. De armband kost nu namelijk 9.819 euro. Dit is 5 procent van het totaal bedrag van 65.800 euro. In Amerika wordt de armband op z’n vroegst in augustus van dit jaar verwacht. Of dit voor Europa ook geldt is nog niet bekend. Nog even afwachten dus.

CES 2021

Wil je weten welke aankondigingen er nog meer zijn gedaan tijdens CES 2021? Bekijk dan onze overzichtspagina voor alle ins en outs!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!