Slecht nieuws voor mensen die wachten op de OnePlus 10 Pro

Smartphones Mark Hofman 4 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

De OnePlus 10 Pro lijkt deze maand toch echt het daglicht te gaan zien. Nadat CEO Pete Lau eerder al wat naar buiten bracht heeft OnePlus nu ook via de officiële kanalen het toestel laten zien. Maar helaas gaat dat niet gepaard met goed nieuws.

Door de nieuwe teaser krijgen we een goede indruk van hoe de nieuwe smartphone eruit komt te zien. Daarnaast wordt ook duidelijk wanneer we hem kunnen verwachten. Conclusie: dat duurt nog wel even.

De pijnlijke OnePlus 10 Pro camera

We waren er al een klein beetje bang voor én nu lijkt het ook nog werkelijkheid te worden. We hebben het niet over het feit dat de OnePlus 10 Pro daadwerkelijk later onze kant op komt, maar over het gigantische camerablok op de achterkant van de smartphone. Waar de toestellen van OnePlus de afgelopen jaren de dans nog enigszins ontsprongen, lijkt het vlaggenschip van dit jaar keihard geraakt te worden. Dit terwijl concurrent Samsung zijn vlaggenschip juist weer ontziet van het foeilelijke ontwerp. Maar goed, dat ter zijde.

OnePlus 10 Pro
Wederom een samenwerking met Hasselblad (Afbeelding: OnePlus)

De OnePlus 10 Pro beschikt wederom over een camerasysteem dat voorzien is van de Hasselblad-markering. Vorig jaar werd bekend dat het iconische bedrijf de handen ineen slaat met de Chinese technologie-gigant. Het vlaggenschip heeft een zogeheten triple-camerasysteem, wat simpelweg betekent dat het drie lenzen heeft. Wat die lenzen precies te bieden hebben is op dit moment nog niet bekend.

OnePlus 10 Pro
Prachtige kleur! (Afbeelding: OnePlus)

De foto’s die OnePlus deelt laten ook een heerlijke groene kleurenoptie zien. Deze zal zonder twijfel de show gaan stelen dit jaar.

Het echte slechte nieuws

Goed, misschien een beetje flauw om het weer over het gigantische camerablok te hebben. Het echte slechte nieuws heeft te maken met de releasedatum van de OnePlus 10 Pro. Via het Chinese platform Weibo maakte OnePlus CEO Pete Lau bekend de smartphone in januari op de markt te brengen. Dat gaat het bedrijf dan ook daadwerkelijk doen, want het toestel verschijnt op 11 januari. Maar dan wel alleen in China.

 

Tijdens de bekendmaking van vandaag wordt helaas duidelijk dat de internationale lancering voorlopig nog op zich laat wachten. De OnePlus 10 Pro wordt namelijk pas in april van dit jaar verwacht…oef!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen