Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Alle OnePlus 10 Pro specs onthuld (op deze drie mysteries na)

CES 2022 is een uitstekend podium voor de OnePlus 10 Pro om te schitteren. Gisteren verschenen de eerste beelden van het nieuwe vlaggenschip en vandaag brengt OnePlus alle specificaties naar buiten.

Dat geldt overigens voor het overgrote deel, want het bedrijf gooit nog niet alles op tafel. OnePlus heeft drie specificaties achterwegen gehouden, wat de telefoon nog een heel klein beetje mysterieus weet te houden. Maar heel indrukwekkend is het niet.

De specificaties van de OnePlus 10 Pro

Het mooie van een bedrijf als OnePlus is dat het meestal dusdanig enthousiast is over zijn eigen producten, dat de daadwerkelijk presentatie ervan al niet heel boeiend meer is. Dat geldt ook zeker voor de OnePlus 10 Pro die niet alleen is uitgelekt, maar waarvan veel details ook via de officiële kanalen het daglicht zien. Nadat gisteren het ontwerp van het vlaggenschip naar buiten werd gebracht, zien we vandaag welke specificaties het toestel met zich meebrengt.

De OnePlus 10 Pro biedt het volgende:

 • Beeldscherm: 120Hz Fluid AMOLED LTPO
 • Processor: Snapdragon 8 Gen 1
 • Batterij: 5000mAh
 • Opladen: 80W SuperVOOC bekabeld en 50W AirVOOC draadloos
 • Type camera Triple-camerasysteem
 • Lens 1: 48-megapixel
 • Lens 2: 50-megapixel
 • Lens 3: 8-megapixel
 • Selfiecamera: 32-megapixel
 • Afmeting: 163 x 73,9 x 8,55mm
 • Software: Android 12

De lijst ziet er goed uit, maar is niet heel erg spannend te noemen. Al moeten we eerlijk bekennen dat de 5000mAh batterij en de snellaadmogelijkheden de OnePlus 10 Pro wel al naar een hoger niveau tillen. Opladen met een vermogen van 80W en 50W draadloos, zullen zonder twijfel een prettige gebruikservaring met zich meebrengen.

OnePlus 10 Pro
Wat het vlaggenschip je te bieden heeft (Afbeelding: OnePlus)

Nog niet alles bekend

OnePlus brengt veel specificaties van de OnePlus 10 Pro naar buiten, maar er zijn een aantal zaken drie ontbreken. Drie daarvan zijn wat mij betreft bijzonder belangrijk. Zo weten we niet hoe groot het 120Hz Fluid AMOLED beeldscherm precies zal zijn, hebben we geen idee hoeveel werkgeheugen/opslagcapaciteit er gepaard gaat met de smartphone en moeten we nog te horen krijgen welke lenzen er precies gebruikt zijn. Dit zal zonder twijfel komende week tijdens de presentatie gebeuren, maar op die gebieden tasten we officieel gezien in het duister. Officieel, omdat we in de wandelgangen natuurlijk al wel te horen hebben gekregen wat we kunnen verwachten.

Het lijkt er namelijk sterk op dat de smartphone voorzien is van een 48-megapixel groothoeklens, een 50-megapixel ultra-groothoeklens en een 8 megapixel telefotolens. Daarbij wijzen de afmetingen van de smartphone naar een 6.7-inch beeldscherm, wat ook al eerder is besproken. Het enige wat we dus nog niet weten is hoeveel GB werkgeheugen de OnePlus 10 Pro met zich meedraagt.

Slecht nieuws voor mensen die wachten op de OnePlus 10 Pro

Op 11 januari, als de smartphone onthuld wordt, zullen we meer te weten komen. En misschien zien en horen we dan ook eindelijk iets over een regulier OnePlus 10-model. Want wat dat betreft blijft het wel heel erg stil.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!