CES 2022: de nieuwe GeForce RTX 3080 Ti is één groot feest

Games Jelle van Es 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

De CES 2022 is een beurs die draait om elektronica en gadgets. Elk jaar zien we dat een partij als Nvidia daar probeert uit te pakken. Dit jaar hebben ze de nieuwe GeForce RTX 3080 Ti Laptop GPU aangekondigd.

Zoals je al een beetje kunt afleiden van de naam, is de GeForce RTX 3080 Ti een nieuwe videokaart die bedoeld is voor je gaminglaptop. Deze zou betere prestaties moeten gaan leveren dan de TITAN RTX videokaart die je in je gamingpc stopt.

GeForce RTX 3080 Ti komt er aan

Omdat de GeForce RTX 3080 Ti bedoeld is om in een laptop te gebruiken, gaat het niet mogelijk zijn om die los aan te schaffen. Hij wordt geleverd met 16GB aan de snelste GDDR6 die in een laptop is gezet. Maar daar hangt dan wel een prijskaartje aan. Volgens Nvidia kun je zo’n laptop kopen met deze videokaart kopen vanaf 2499 dollar. Dat is dus een behoorlijk hoge investering, maar dan krijg je dus wel een dikke bak voor terug.

Is je budget iets minder hoog? Dan kun je ook gaan voor de nieuwe GeForce RTX 3070 Ti. Uiteraard iets minder krachtig dan wat de GeForce RTX 3080 Ti te bieden heeft, maar alsnog is hij 70 procent sneller dan de GeForce RTX 2070 SUPER. Bovendien zijn de laptops die gebruik maken van deze videokaart een stuk goedkoper. Je kunt ze al scoren met een vanaf prijs van 1499 dollar. Dat is nog steeds een flinke investering, maar een stuk betaalbaarder dan het alternatief.

Betaalbare videokaart

Naast GeForce RTX 3080 Ti en de 3070 Ti heeft Nvidia ook de nieuwe GeForce RTX 3050 aangekondigd. Dit moet een betaalbaar alternatief worden voor de desktop. Hij is met een adviesprijs van 249 dollar een stuk goedkoper dan de verschillende high-end videokaarten die het bedrijf beschikbaar heeft, maar geeft je alsnog genoeg krachtig om je games op de juiste manier te spelen. Deze nieuwe videokaart moet op 27 januari worden uitgebracht.

PlayStation VR2 en nieuwe Horizon game bevestigd tijdens CES 2022

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen