Mis je Undercover? Kijk dan deze 6 spannende misdaadthrillers op Netflix

Films & Series Thomas Aalderink 22 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Het is inmiddels alweer even geleden dat de de laatste aflevering van Undercover seizoen 3 verscheen. Sindsdien zitten veel Netflix-fans met een leegte. Gelukkig staan er op je favoriete streamingdienst genoeg andere series om die leegte te vullen.

Undercover is zonder twijfel één van de populairste Nederlandse series ooit. Al drie seizoenen langen weet deze misdaadthriller kijkers op het puntje van hun stoel te houden. De spanningsopbouw is uitstekend. Na iedere aflevering kun je niet wachten op het volgende hoofdstuk in deze spannend serie.

6 misdaadseries op Netflix voor Undercover-fans

Wat Undercover verder zo sterk maakt is de cast, maar ook de variatie. Bekende gezichten zoals Tom Waes en Frank Lammers worden ieder seizoen aangevuld met sterke nieuwe namen. Zo maakte in het derde seizoen Nazmiye Oral veel indruk als de nieuwe slechterik. Al deze ingrediënten tezamen maakt Undercover één van de beter misdaadseries op Netflix, maar dat heeft niets te maken met een gebrek aan concurrentie. Ook onderstaande misdaadseries zijn zeker de moeite waard.

1. De Twaalf

We beginnen met een Netflix-serie die net als Undercover Nederlandstalig is. In De Twaalf volgen we echter niet de agenten, maar gaan we naar het proces dat daarna komt. Deze thriller vertelt het verhaal van twaalf juryleden die moeten beslissen over het lot van een vrouw. Zij zou haar beste vriendin en dochter vermoord hebben, maar is dat ook echt zo? Een moeilijke vraag, die nog veel lastiger wordt door allerlei persoonlijke problemen van de juryleden.

2. Capitani

We gaan van Nederland en België nog eens stukje zuidelijker. Luxemburg om precies te zijn, want daar speelt de Netflix-serie Capitani zich af. Een aanrader voor Undercover-fans. Je valt namelijk in een moordzaak die ongekend spannend is. Politie-inspecteur Luc Capitani onderzoekt de dood van een vijftienjarig meisje. En dat is niet gemakkelijk, want iedereen die betrokken is bij de zaak blijkt zo zijn eigen geheimen hebben.

3. De Criminal franchise van Netflix

Criminal is één van de meest ambitieus en internationale series van Netflix. Er zijn namelijk vier verschillende versie die met elkaar verbonden zijn. Ieder speelt zich af in een ander land (Engeland, Duitsland, Spanje en Frankrijk). De opzet van ieder land is iedere keer hetzelfde, namelijk dat nagenoeg alles zich afspeelt binnen een verhoorkamer. Dat klinkt misschien saai, maar het is net zo spannend als Undercover.

4. Bron (The Bridge)

Niet alleen Nederlanders en Belgen kunnen goed samenwerken, ook Zweden en Denen zijn er goed in. Zo bewijst Bron, volgens velen de beste misdaadthriller op Netflix. In deze serie wordt er een lijk gevonden op een brug tussen Denemarken en Zweden. Net als in Undercover is dit dus een probleem dat twee landen samen moeten oplossen.

5. Bodyguard

Van het Europese vasteland gaan we het kanaal over naar Engeland. Daar vinden we Game of Thrones-acteur Richard Madden. Hij speelt in deze Netflix-serie een oorlogsveteraan die nu bodyguard is. Zijn opdracht is om de Britse minister van Binnenlandse Zaken te beschermen. Zij was echter voorstander van het conflict waarin hij vocht. Dit zorgt voor een ingewikkelde verstandhouding die compleet uit de hand loopt. En niet op de manier die je verwacht.

6. Mindhunter

Wat Undercover zo sterk maakt is dat veel aandacht uitgaat naar de slechteriken van het verhaal. Je leert wat ze hebben meegemaakt en wat hun drijfveren zijn. Mindhunter gaat daarin nog een stapje verder. In deze misdaadserie van Netflix volgen we een FBI-onderhandelaar die in het hoofd duikt van seriemoordenaars en psychopaten. Hij wil van ze leren en die kennis gebruiken om toekomstige moordenaars op te pakken. Een iets tragere serie dan Undercover, maar zeker niet minder spannend.

Undercover verslagen op Netflix

Undercover seizoen 3 is pas net afgerond, maar nu al verslagen door een nieuwkomer. Een Britse misdaadserie op Netflix is de nieuwe nummer één. Benieuwd welke dit is en waarom je die moet zien? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen