Deze betaalbare gadget maak een elektrische fiets van je gewone fiets

Elektrische fietsen Thomas Aalderink 25 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

De tijd dat alleen de ouderen in onze samenleving op een elektrische fiets rijden is voorbij. De e-bike is volledig geaccepteerd en begint zelfs een statussymbool te worden. Iedereen wil er één, maar niet ieders budget laat dat toe. Gelukkig is er nu CLIP. Een gadget die van iedere gewone fiets een elektrische fiets maakt.

Dat een geweldige uitvinding niet ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst CLIP. Deze gadget is namelijk niet veel meer dan een elektromotor die je op je fiets zet. Hij werkt door middel van een wieltjes dat je voorwiel aanzwengelt. Dat doet hij met aardig wat vermogen. De CLIP beschikt over een krachtige 450W motor en belooft snelheden tot 24 kilometer per uur.

Maak van jou fiets een elektrische fiets

Qua snelheid doet deze gadget niet onder voor de gemiddelde elektrische fiets. Je moet echter wel wat inleveren op de range. Na 15 à 25 kilometer (afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning) moet je aan het stroom. Gelukkig is de CLIP na 40 minuten laden weer vol en klaar om te gaan. Dit maakt deze gadget perfect voor woon-werkverkeer.

CLIP Elektrische fiets gadget e-bike
De CLIP (Afbeelding: CLIP)

Toch is dat nog niet eens de grootste kracht van CLIP. Wat deze gadget echt zo handig maakt, is dat hij eenvoudig te monteren en demonteren is. Hij is dus ideaal om te delen. Zo hoef je niet voor ieder gezinslid een aparte elektrische fiets te kopen. Iedereen houdt gewoon zijn eigen doodnormale fiets en kan hem wanneer nodig upgraden tot een e-bike.

CLIP is slim en betaalbaar

Dat scheelt een flinke berg geld, vooral omdat de CLIP zelf prima betaalbaar is. Het instapmodel is te bestellen voor 399 dollar (omgerekend zo’n 355 euro). Er is daarnaast ook nog een geavanceerdere versie met fietscamera voor 530 euro. Een paar honderd euro is natuurlijk niet weinig, maar dan kun je wel iedere fiets die je ooit nog bezit ombouwen tot een elektrische fiets.

Goed voor jou en je portemonnee, maar ook voor de planeet. Het wordt voor mensen op deze manier makkelijker om een elektrische fiets aan te schaffen. De hoop is dat ze hierdoor vaker de auto laten staan. Ook is het een voordeel dat je de CLIP kan meenemen als je een nieuwe fiets koopt. Wanneer je toe bent aan een andere tweewieler hoef je dus niet een helemaal nieuwe e-bike te kopen.

Helaas nog niet in Nederland

De CLIP is nu te pre-orderen, maar we hebben ook slecht nieuws. Als jij je gewone fiets wil ombouwen tot een elektrische fiets moet je wel even geduld hebben. De eerste levering (die nog dit jaar verzonden gaat worden) is compleet uitverkocht. Daarnaast leveren zo momenteel alleen nog maar in Amerika. Voor nu is het dus hopen dat CLIP een succes wordt en dat ze snel gaan uitbreiden.

Elektrische fiets rijden in de winter? Dan zijn deze tips voor jou!

Voorlopig ben je in ieder geval nog aangewezen op de gewone elektrische fietsen. Gelukkig is dat zeker geen straf. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vijf stijlvolle en moderne e-bikes?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen