Viaplay haalt de Olav Mol van het darts wél binnen

Films & Series Jeroen Kraak 23 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Viaplay heeft naast de Formule 1 nog een troef in handen voor Nederland: het darts. Daarvoor heeft het nu de eerste naam binnengehaald.

Viaplay wil graag in een rap tempo abonnees binnenhalen. Dat doet het natuurlijk door de Formule 1 binnen te halen waardoor Max Verstappen via de streamingdienst te zien is. Maar het heeft meerdere troeven in handen. Zo zie je er ook vanaf volgend seizoen de Premier League en de Bundesliga. Ook het PDC-darts komt naar de streamingdienst en daarvoor heeft het een bekende naam binnengehaald.

Jacques Nieuwlaat naar Viaplay

Jacques Nieuwlaat komt de Scandinavische streamingdienst versterken. Je mag Nieuwlaat met recht de Olav Mol van het darts noemen, aangezien hij veel kennis over het spelletje heeft en al jaren te horen is op televisie. Op dit moment verzorgt hij de uitzendingen bij RTL, maar dat wordt vanaf maart anders. RTL is de rechten kwijt aan Viaplay en de commentator gaat dus mee.

Formule 1 op Viaplay: prijs, presentatoren en alles wat je moet weten

Hij wordt waarschijnlijk niet de enige bekende die de overstap maakt, maar meer namen zijn nog niet bekend. “Natuurlijk vind ik het prettig dat ik meega met de rechten. Ik denk niet dat ik de enige zal zijn van de ploeg die het darts nu nog bij RTL doet, maar ik weet echt niet wie wel en wie niet. Viaplay maakt bij alle sporten gebruik van duopresentatie, dus ik zal ongetwijfeld iemand naast me krijgen,” zegt de commentator tegen de Stentor.

Michael van Gerwen Darts NENT Viaplay
Michael van Gerwen zien we voortaan op Viaplay. (Afbeelding: EPA/SEAN DEMPSEY)

RTL verliest de rechten van het darts

Viaplay start pas in maart met haar streamingdienst, maar in de tussentijd is er als de Masters en de Premier League. Om de kijker toch tegemoet te komen worden deze gratis uitgezonden via het YouTube-kanaal van de streamingdienst.

Op dit moment kun je voor het laatst kijken naar het PDC Darts op RTL. Op dit moment vindt het WK plaats in Londen met onder andere Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Dirk van Duijvenbode.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen