Max Verstappen Wereldkampioen, Red Bull scoort met NFT’s + compilatie!

Tech Robert Kroes 13 dec 2021
Leestijd: 5 minuten

In crypto zijn NFT’s een van de nieuwste trends onder investeerders. De digitale collectibles en kunstwerken zijn vaak goed voor miljoenenopbrengsten. Langzaam vindt Red Bull zijn weg in de digitale collectibles. De wereldtitel van Max Verstappen doet hierbij wonderen.

Steeds meer beroemdheden en bekende merken geven digitale verzamelobjecten uit. Deze zogenoemde Non Fungible Tokens (NFT’s) worden geregistreerd op de blockchain. Een van de partijen die een graantje mee wil pikken is Red Bull Racing. Rondom de Grand Prix van Mexico brachten zij een aantal NFT’s uit. Aangezien ze speciaal voor deze race gemaakt werden was de verwachting dat er ook NFT’s voor andere races zouden komen. Aanvankelijk viel de verkoop tegen en zagen we geen nieuwe NFT’s verschijnen. Nu Max Verstappen wereldkampioen is verandert dat. Wij bekijken de ontwikkelingen.

Verkoop Red Bull NFT’s bij GP Mexico viel tegen

We bekijken eerst de resultaten van de NFT’s die aan de hand van de GP Mexico werden uitgebracht voor de allesbeslissende race.

Als eerste presenteerde men een lokkertje, een gratis NFT van het special edition Race Suit van Sergio Perez voor de GP van Mexico. Deze verscheen in een oplage van 50.000 stuks. Ook racefans zijn dol op cadeaus, want alle 50.000 exemplaren zijn geclaimd.

Dat kan niet gezegd worden van de NFT’s , inclusief die van Max Verstappen, die Red Bull te koop aanbiedt. Wij zetten de resultaten van voor de laatste race op een rijtje. Ook zetten we de stand van zaken van na de race erbij:

  • Een speciale editie van de racehelm van Sergio Perez voor de GP van Mexico (oplage 10.000 stuks) en te koop voor $ 9.99. Hiervan waren er nog 6.634 te koop (en dus 3.366 verkocht). Daarmee leverde deze NFT $ 33.626,34 op en lag er nog voor $ 66.273,66 aan NFT’s op de digitale plank. Inmiddels is de voorraad geslonken tot 5919 exemplaren op het moment van schrijven.
  • Een tweede race suit van Sergio Perez voor de GP van Mexico. Deze kwam in een oplage van 5.000 te koop voor $ 29,99. Hiervan waren ere vóór de race nog 4.506 verkrijgbaar. Daarmee kwam de opbrengst van deze NFT op $ 14.815,06 en bleef er voor $ 135.134,94 beschikbaar. Inmiddels zijn er nog 4.357 exemplaren over.
  • Een digitaal exemplaar van de racewagen van Sergio Perez, voorzien van reclame van de Mexicaanse partner. Deze kwam voor $ 39.99 op de markt in een oplage van 10.000 stuks. Hiervan waren er op het moment van schrijven nog 8.834 beschikbaar. Daarmee kwam de opbrengst voor deze NFT op $ 46.628,34 en de waarde van de onverkochte voorraad op $ 353.271,66. Inmiddels zijn er nog 8.511 exemplaren beschikbaar.

Naast deze NFT’s van Sergio Perez bracht Red Bull rondom dezelfde race 1 NFT van Max Verstappen uit.

Ook de Max Verstappen NFT van Red Bull scoorde aanvankelijk niet

Klaarblijkelijk kon de grote schare fans van Max Verstappen niet warm lopen voor NFT’s. Red Bull bracht namelijk in de GP van Mexico ook een NFT van de race suit van Max Verstappen voor de GP van Mexico op de digitale markt. Deze is in een oplage van 5.000 stuks uitgebracht voor $ 29,99.

Ondanks de winst van ‘onze’ Max Verstappen in de GP van Mexico stokte de verkoop aanvankelijk op 837 stuks, waarmee de opbrengst op slechts $ 25.101,63 kwam en er nog voor $ 124.848,37 aan NFT’s beschikbaar was. Inmiddels zijn er 1.114 verkocht.

Red Bull en Tezos (XTZ) misten tonnen, maar

Aanvankelijk was het resultaat dus wat treurig te noemen. Als we de cijfertjes bij elkaar optellen rekenden Red Bull en sponsor Tezos (XTZ) op een verkoopopbrengst van $ 799.700,-. Vóór dit weekend hadden zij slechts $ 120.171,40 gerealiseerd. Dat was liefst $ 679.528,60 minder dan mogelijk en dat is opmerkelijk.

We zien namelijk dat zowel de collectibles van Max Verstappen als NFT’s van exclusieve racewagens voor hoge opbrengsten bij liefhebbers kunnen zorgen. We gaan er dan ook vanuit dat de experts nog wel wat zullen evalueren voor we de volgende Red Bull NFT’s kunnen verwachten. Dat hoeft niet erg te zijn, want voor de liefhebber zijn er, zoals je ziet nog genoeg NFT’s beschikbaar.

Wereldkampioenschap Max Verstappen keert het tij voor Red Bull NFT

Aan de verkoopcijfers vóór en na de WK-race van Max Verstappen zien we al dat het kampioenschap een goede invloed heeft, maar er is meer.

Zo bracht Red Bull direct na de race 33 WK-badges als NFT uit voor de prijs van $ 399,-. Deze waren binnen no-time uitverkocht en worden dus nu echte digitale verzamelitems.

Daarnaast bracht men 2 veilingen online van NFT’s van de speciale witte racewagens voor de Grand Prix van Turkije (waar Max Verstappen 2de werd achter Vallteri Botas). De ene veiling is een unieke NFT van de racewagen van Sergio Perez. De andere veiling is van een unieke veiling van de Red Bull Racing RB16B white edition van Max Verstappen. Deze veilingen lopen nog ruim 4 dagen, dus bieden kan nog als je een flinke beurs meeneemt. De prijs voor de racewagen van Sergio Perez staat momenteel op $ 19.500,-. Max Verstappen brengt op het moment van schrijven $ 500,- meer op.

Racet de Bitcoin naar een record?

Na alle vreugde van gisteren is het weer ‘gewoon’ een maandag. Dit geldt ook voor de cryptomarkt. Ben jij benieuwd hoe Bitcoin en andere cryptomunten aan de week begonnen? Bezoek dan de site van Tradeincrypto.com. Daar vind je alle live cryptoprijzen.

Voor de fans die geen genoeg kunnen krijgen van de prestaties van Max sluiten we af met de Max Verstappen compilatie. Veel plezier met nagenieten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen