Nieuwe OnePlus Nord: specificaties voor Core Edition lekken uit

Smartphones Wesley Akkerman 13 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

OnePlus werkt achter de schermen vrolijk verder aan nieuwe smartphones. Eén van die nieuwe modellen is waarschijnlijk de OnePlus Nord 2 CE. Net zoals bij het eerste CE-model, staat de afkorting waarschijnlijk voor Core Edition. De telefoon mag rekenen op verschillende updates, waaronder het sneller kunnen opladen van de batterij.

Dat er mogelijk een nieuwe versie van de OnePlus Nord CE verschijnt, blijkt uit informatie in handen van 91mobiles. Dit nieuwe model moet onder meer een Dimensity 900 5G-chipset krijgen. De processor biedt onder meer ondersteuning aan voor de zeer belangrijke AV1-codec, evenals bluetooth 5.2.

OnePlus Nord CE 2 op komst?

Hoewel OnePlus zelf nog niets over het toestel naar buiten bracht, liggen er al wel veel specificaties op straat. Wat daar van klopt, kunnen we niet met zekerheid stellen. Maar de gelekte informatie geeft al wel vast een beeld van wat we mogelijk kunnen verwachten. Denk dan aan 6 tot 12 GB aan werkgeheugen en 128 tot 256 GB aan opslagruimte.

OnePlus Nord 2
OnePlus is er weer! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De OnePlus Nord CE 2 krijgt daarnaast naar verluidt een OLED-scherm van 6,4-inch. De resolutie is nog niet genoemd, maar mogelijk heeft het scherm aan verversingssnelheid van 90 Hertz. Verder zit onder de motorkap een accu met een vermogen van 4.500 mAh, die op te laden is middels 65 watt aan snelladen.

Sneller opladen

Mocht dat laatste gegeven kloppen, dan is dat een significante update ten opzichte van het vorige model dat over 30 watt opladen beschikt. Verder hoeven we niet heel veel van het camerasysteem te verwachten. Het is naar verluidt zo dat dit systeem onveranderd overgenomen wordt van de vorige editie van de smartphone. Tot slot is het zo dat ook dit toestel niet hoeft te rekenen op de alert slider. Dat is een extra schuifknop waarmee je snel je geluid in- en uitschakelt. Het vorige model had hem niet, omdat veel mensen er geen gebruik van maakten. En aangezien dit een ‘core’-smartphone wordt, krijgt het nieuwe model hem mogelijk ook niet.

Wel komt er mogelijk een koptelefoonaansluiting aan. Waarschijnlijk kondigt OnePlus het toestel ergens in januari aan, aangezien die eind die maand of begin februari in India beschikbaar moet zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

91Mobiles

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen