Wonder Woman: ook DC’s redder in nood op gamegebied

Games Jelle van Es 13 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

In de hectiek van de Game Awards en de vele aankondigingen die daar werden gedaan, mis je soms wat nieuws. Zo hadden we even niet door gekregen dat eind vorige week er een Wonder Woman-game is aangekondigd.

En dan hopen we dat de game Wonder Woman hetzelfde gaat doen als de film destijds deed. De eerste film zorgde er namelijk voor dat DC eindelijk een goede superheldenfilm in huis had. Dat gezegd hebbende, waren de Batman: Arkham-games natuurlijk bizar goed.

Wonder Woman de game

Aan de ontwikkelaar ligt het in elk geval niet. De game Wonder Woman wordt namelijk gemaakt door Monolith Productions. Dat is de ontwikkelaar van de games Middle-earth: Shadow of Mordor en het vervolg Middle-earth: Shadow of War. Twee games die echt ongelofelijk goed waren en die vandaag de dag nog altijd dik de moeite waard zijn. Voor deze nieuwe game lijken ze een beetje voor te gaan borduren op hun eerdere successen. Zo gaat het om een third person open-world action-adventure videogame. En daarbij wordt het Nemesis-systeem van de voorgaande titels meegenomen. Daarmee kun je een band sneden met vijanden en bondgenoten. In het verleden zorgde dat er voor dat een simpele vijand door dit systeem opeens een zeer geduchte tegenstander kon worden. Bekijk hieronder de eerste teaser van de game.

Veel is er nog niet bekend over wat Wonder Woman ons precies gaat brengen. We weten dat je in de rol kruipt van Diana van Themyscira in de strijd om haar Amazone familie en de mensen van de moderne wereld te verenigen. De kans is daarbij groot dat je met veel actie te maken krijgt, maar dat er ook veel ruimte is voor klimmen en klauteren. Dat deden de voorgaande games van Monolith Studio ook. Ook moet het verhaal dus een belangrijke rol gaan spelen en kun je jezelf tijdens het avontuur waarschijnlijk langzaam maar zeker verbeteren.

Nog geen datum

De kans dat je volgend jaar los kunt gaan met Wonder Woman is overigens klein. De game is nog niet voorzien van een datum, waardoor de kans groot is dat hij pas ergens in 2023 gaat uitkomen.

Vijf redenen om nu Shadow of War te halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen