De beruchte OnePlus-tablet lijkt er dan toch echt te komen

Tablets, Laptops & Computers Wesley Akkerman 10 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Er verschijnen nu meer geruchten over een product van OnePlus waar we tot op heden nog weinig over gehoord hebben: een tablet. De Chinese onderneming vindt het vaak leuk hints te droppen over nieuwe apparaten die binnenkort verschijnen. Maar tot nu toe zagen we nog geen hints voorbijkomen over een tablet.

Laten we er geen doekjes om winden. De markt voor tablets ligt op z’n gat en de enige twee bedrijven die er echt nog iets mee doen, zijn Apple en Samsung. Maar dat betekent niet dat er geen ontwikkelingen meer zijn. Eerder lanceerden verschillende Chinese toko’s namelijk voor het eerst of sinds tijden een tablet.

Tablet van OnePlus

We hebben het dan over Xiaomi en Realme, maar ook HMD Global deed dat onlangs. Dat zijn drie directe concurrenten van OnePlus, waardoor het bedrijf wellicht het idee heeft er niet meer onderuit te komen. Daarom laaien de geruchten omtrent een tablet van de Chinese fabrikant zo vlak voor het weekend wederom op.

Nu blijkt namelijk dat de OnePlus Pad, zoals de tablet heet, in de eerste helft van 2022 verschijnt, aldus de geruchtenmaker. Het is niet de verwachting dat de tablet naast de aankomende OnePlus 10-lijn gelanceerd wordt. Waarschijnlijk kondigt het bedrijf de tablet dus op een later moment aan, zoals in het tweede kwartaal.

Wat weten we over de tablet?

Helaas weten we nog vrij weinig over het apparaat. De geruchten die tot nu toe verschenen, hadden het namelijk alleen over het (mogelijke) bestaan van de tablet. OnePlus is niet meer zo’n prijsvechter als vroeger en concentreert zich de laatste tijd meer op de high-end markt met de reguliere smartphones.

Maar met de release van de Nord-serie keerde het bedrijf toch terug naar z’n roots. Daarom is het moeilijk te voorspellen wat de fabrikant van plan is met de Pad. Het kan high-end worden, maar ook net zo goed midrange. Daarnaast is ook nog niet duidelijk of de Pad ondersteuning krijgt voor Android 12L.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen