Samsung ziet oprolbare smartwatch als de toekomst en legt het idee vast

Gadgets Wesley Akkerman 10 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Sommige smartphones zijn tegenwoordig opvouwbaar, maar hoe zit dat met de smartwatch? Samsung heeft daar z’n eigen ideeën over. Die ideeën heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant laten vastleggen bij de World Intellectual Property Office (WIPO), zodat niemand anders daar nog mee aan de haal kan gaan.

In de patentaanvraag staan enkele afbeeldingen die een idee geven van het design van de smartwatch. Zo op het eerste gezicht lijkt het apparaat op een reguliere Samsung Galaxy Watch. Maar in het midden zit een mechanisme waarmee je de twee delen van het scherm groter maakt, door ze uit te rollen.

Samsung-smartwatch met oprolbaar scherm?

De twee delen van het scherm zijn dan gelijktijdig of afzonderlijk op en uit te rollen. Dat rollen gebeurt met de kroon aan de zijkant. Daarnaast zit in het midden van de smartwatch een stevige rand, met daarin een camera (en de scharnieren voor het rollen). Je kunt dus ook foto’s maken met dit opmerkelijke ding.

Samsung patent
Patent van een smartwatch met een oprolbaar scherm (Afbeelding: Let's Go Digital)

Wanneer je het scherm helemaal uitrolt, dan is het tot veertig procent groter. Eenmaal uitgerold, heeft het apparaat geen rond scherm meer. Dat display heeft dan een ovale vorm, wat er mogelijk een beetje vreemd uitziet op je pols. Maar soms is net dat beetje extra ruimte handig voor wat je aan het doen bent.

Spierballen tonen

Maar goed, dan kun je natuurlijk net zo goed je smartphone erbij pakken als je een specifieke taak wil verrichten. Smartwatches hebben over het algemeen geen fijn imago en worden echt als een overbodig product gezien. Ze emuleren namelijk de smartphone-ervaring, maar dan op je pols. En niet iedereen zit daarop te wachten.

Samsung Galaxy Z Flip 3: ze hebben het ein-de-lijk voor elkaar!

Door een smartwatch uit te brengen die een groter scherm kan aanbieden, los je vermoedelijk weinig problemen op als fabrikant. Dat neemt niet weg dat Samsung hiermee alsnog spierballen kan laten zien. Oprolbare schermen is immers een type technologie waar nog maar weinig mensen mee te maken hebben gekregen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

LetsGoDigital

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen