Samsung Galaxy Z Flip 3: ze hebben het ein-de-lijk voor elkaar!

Tech reviews Mark Hofman 7 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

De Samsung Galaxy Z Flip 3 is de meest recente klaptelefoon van Samsung. Met zijn grotere broertje, de Galaxy Fold, lijkt de top van de opvouwbare markt weer aangevuld te zijn. Want als we iets over de Galaxy Z Flip 3 kunnen zeggen, dan is het wel dat Samsung het eindelijk voor elkaar heeft.

In deze review vertelt Mark je precies wat deze nieuwe smartphone je te bieden heeft, wat jij er precies aan hebt en legt hij je uit waarom dit een grotere stap richting de toekomst is dan je eigenlijk zou denken.

Dit is een extra functionaliteit

De opvouwbare smartphone en de opklapbare smartphone zijn twee aparte dingen. Nu trap ik waarschijnlijk voor veel mensen een open deur in, maar er zit meer achter. De opvouwbare smartphone brengt namelijk echt iets nieuws: het geeft de consument niet alleen een smartphone, maar ook een tablet. De opklapbare smartphone zorgt ervoor dat de hedendaagse telefoon in een compacter jasje gebruikt kan worden. Het is echt een extra functionaliteit op datgeen wat al bestaat.

Alleen lukten het bedrijven als Samsung en Motorola nog niet om dat doel ook echt te behalen. Goede functionaliteiten gingen verloren en indrukwekkende specificaties werden minder indrukwekkend om dat ene doel te behalen. Alles moest uit de weg om de opklapbare telefoon mogelijk te maken en de consument kon daar dan een goede €1500 voor neerleggen.

Samsung Galaxy Z Flip 3
Staat goed hoor (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De komst van de Samsung Galaxy Z Flip 3 bewijst dat die tijd voorbij is. Voor de prijs van een regulier vlaggenschip krijg je dezelfde kwaliteit als bij een vlaggenschip, maar zit er één extra feature bij: de telefoon is op te vouwen.

Samsung Galaxy Z Flip 3: een prettige smartphone

Als we dat opvouwen even wegdenken: wat voor telefoon heb je dan nog over? Op het camerasysteem na kunnen we wel stellen dat je dan gewoon een typisch vlaggenschip van Samsung in handen hebt. Het 6.7-inch AMOLED-beeldscherm heeft een hoge helderheid, een verversingssnelheid van 120Hz en is dus echt een verbetering ten opzichte van het scherm van de Flip 2 te noemen. Onder de motorkap zit een krachtige processor met 8GB aan werkgeheugen, zodat deze telefoon ook tegen allerlei taken is opgewassen. De opslagcapaciteit van minimaal 128GB is ook een zeer prettige toevoeging.

Galaxy Z Flip 3
Een groot scherm (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Het mooiste van alles is dat het beeldscherm aan de voorkant, dat Samsung het Cover Display noemt, ook echt beter geworden is. Hij is vier keer zo groot als zijn voorganger en is wat dat betreft uitstekend te gebruiken. Via deze weg regel jij de muziek, check je snel de notificaties en zet je een timer. Iets dat wel degelijk invloed heeft op de accuduur van de 3300mAh batterij, maar niet zijn stempel drukt op het dagelijkse gebruik. De batterij gaat makkelijk anderhalve dag mee en levert de consument meer dan vijf uur aan schermtijd.

Het enige minpuntje is naar mijn idee het camerasysteem. De kwaliteit van de camera’s van de Samsung Galaxy Z Flip 3 is zeker niet slecht, maar voor het bedrag van €1049 niet zeer indrukwekkend te noemen. De concurrentie (ook van Samsung zelf) weet het op dat gebied makkelijk te winnen.

Galaxy Z Flip 3
Achterkant van de Flip 3 (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Samsung Galaxy Z Flip 3: ze hebben het voor elkaar!

Het mag duidelijk zijn dat de Samsung Galaxy Z Flip 3 een “nieuwe concept” eindelijk toegankelijk heeft gemaakt. De telefoon is relatief betaalbaar, maar voornamelijk indrukwekkend. Er zijn simpelweg amper consessies gedaan om het opvouwbare mogelijk te maken.

Samsung Galaxy Z Flip 3
Ook staand te gebruiken (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Wie echt weer eens iets nieuws wil, kan er natuurlijk voor kiezen om de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip 3 te scoren. De prijs in vergelijking met andere vlaggenschepen ligt simpelweg niet hoger en dat maakt het nu juist zo interessant. Je kunt er dus voor kiezen een normale smartphone te nemen of de show te stelen op feestjes. Ik zou het wel weten.

Samsung Galaxy Z Flip 3

Samsung

9 Score

Pluspunten

  • Opvouwbaar
  • Accuduur
  • Prestaties
  • Ontwerp

Minpunten

  • Vouw in scherm
  • Camerasysteem

De Samsung Galaxy Z Flip 3 is de meest recente klaptelefoon van Samsung. Met zijn grotere broertje, de Galaxy Fold, lijkt de top van de opvouwbare markt weer aangevuld te zijn. Want als we iets over de Galaxy Z Flip 3 kunnen zeggen, dan is het wel dat Samsung het eindelijk voor elkaar heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen