Android 12 komt deze maand als ColorOS 12 naar Oppo-smartphones

Smartphones Wesley Akkerman 7 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De Chinese fabrikant Oppo, zusterbedrijf van OnePlus, laat weten wanneer we de Android 12-update voor zijn smartphones kunnen verwachten. De verwachting was dat het bedrijf meer informatie over het nieuwe ColorOS zou geven. Maar in plaats daarvan brengt het dus naar buiten wanneer de upgrade klaarstaat voor eigenaren van Oppo-smartphones.

De aankondiging werd gedaan op het officiële Weiboprofiel van het bedrijf. Weibo is de Chinese variant van Twitter, kortgezegd. In de post staat dat de Android 12-upgrade medio tot eind september beschikbaar is voor iedereen met een Oppo-smartphone. Dat houdt ook in dat de nieuwste Androidversie dus bijna klaar is voor release.

Android 12 komt er bijna aan

De digitale assistent van Oppo lekte eerder (per ongeluk) al dat de release van de nieuwste ColorOS-update, gebaseerd op Android 12, plaatsvindt op 13 september 2021, om drie uur (lokale tijd in China). Wellicht betekent de nieuwe aankondiging van het bedrijf dat de release dus met een week of twee uitgesteld is.

Goedkope smartphone
WANT op je beeldscherm (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Ben je benieuwd naar de nieuwe functionaliteiten van het ColorOS? Dat is te begrijpen, maar precieze details laten nog even op zich wachten. Wanneer de release nadert, dan brengt Oppo ongetwijfeld meer informatie naar buiten. Binnen nu en drie weken weet je dus waar je als Oppo-gebruiker aan toe bent.

En de rest dan?

En hoe zit het dan met de mensen die geen Oppo-toestellen hebben? Dat hangt af van welke fabrikant je een smartphone hebt. Telefoonmakers als OnePlus en Sony zijn vaak redelijk snel met upgrades. Samsung heeft daar de laatste jaren ook werk van gemaakt. Dus eigenaars van smartphones van die bedrijven hoeven mogelijk niet veel langer te wachten.

OPPO A94 5G: deze goedkope smartphone biedt alles wat je nodig hebt

Ondertussen heeft platformhouder Google zelf nog geen releasedatum vrijgegeven. De verwachting was altijd dat de nieuwste versie van het Androidbesturingssysteem in augustus of september verschijnt. Augustus is inmiddels voorbij, dus de lancering laat niet lang meer op zich wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Weibo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen