OnePlus steelt de spotlight van Samsung met ‘opvouwbare smartphone’

Smartphones Mark Hofman 11 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is vandaag een grote dag voor fans van Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf introduceert, als we de geruchten mogen geloven, nieuwe opvouwbare smartphones tijdens Galaxy Unpacked. Al lijkt het opeens ook een hele bijzonder dag te worden voor fans van OnePlus.

Waar het Galaxy Unpacked evenement al weken op de agenda staat, komt OnePlus met een complete verrassing. Op social media wordt er een teaser gedeeld waarin een smartphone met twee beeldschermen te zien is. Wat het precies is weten we niet, maar het antwoord krijgen we vandaag om 16:00 uur. Maar hadden we al niet iets in de agenda staan op dit tijdstip?

OnePlus steelt de show met “opvouwbare smartphone”

Fans van smartphones moeten vandaag toch echt een keuze gaan maken. Om 16:00 uur presenteert Samsung zijn nieuwe opvouwbare smartphones tijdens Galaxy Unpacked, maar laat ook OnePlus iets heel bijzonders zien. Al is de keuze misschien wel makkelijk gemaakt, omdat je bij Samsung eigenlijk al weet wat er getoond gaat worden.

Bij OnePlus is dat niet het geval. De teaser komt eigenlijk uit het niets en ook het product dat we “te zien” krijgen is niet iets dat we eerder gezien hebben. Opvallend, want normaal gesproken weten we aardig waar het bedrijf mee bezig is. Op het eerste oog lijkt dit een concept te zijn voor een opvouwbare smartphone, maar wie goed kijkt zal misschien iets anders zien.

Gaat het bedrijf LG achterna?

LG is inmiddels gestopt met het maken van smartphones, maar dat wil niet zeggen dat het geen voorbeeld kan zijn voor andere bedrijven. OnePlus lijkt namelijk met een variant op de LG Velvet Dual-screen accessoire. Dit was praktisch gezien een hoesje met een tweede beeldscherm, waardoor consumenten een soort opvouwbare smartphone in handen hadden.

De mooiste OnePlus 9 Pro is wit (en je hebt er helemaal niets aan)

Of OnePlus daar ook echt mee aan de haal gaat is op dit moment nog niet bekend, maar vanmiddag om 16:00 uur weten we meer. Uiteraard houden we je, zowel over Galaxy Unpacked als over het OnePlus evenement, op de hoogte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen