YouTube voegt verborgen functie toe die echt ideaal is

Apps Jeroen Kraak 10 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Gebruik je weleens de YouTube-app op jouw Android of iOS toestel? Dan hebben we heel goed nieuws voor je, want er is een handige functie.

YouTube is een van de meest gebruikte apps op je telefoon. Als je snel even een video wil kijken open je snel de app en ga je ernaar op zoek. Veel van die video’s bestaan uit verschillende chapters. Nu maakt Google het nog makkelijker voor Android- en iOS-gebruikers om daar doorheen te komen.

Nieuwe functie in de YouTube-app

Google heeft in haar app al verschillende gestures ingebouwd om het gebruik wat makkelijker te maken. Nu komt daar een nieuwe bij. Als je nu met twee vingers dubbel op je scherm tikt wanneer je een video afspeelt, kun je naar een nieuw chapter gaan. Als je tikt aan de rechterkant ga je er een vooruit, terwijl als je links tik er eentje teruggaat. Natuurlijk werkt deze functie alleen als de maker van de video deze in verschillende stukken heeft opgedeeld.

Nog meer verborgen gestures

Maar YouTube heeft nog meer verborgen functies die jou wellicht niet zijn opgevallen. Zo is het ook heel makkelijk om vooruit- en terug te spoelen. Dat doe je door met een vinger links of rechts te tikken op de video. Des te vaker je tikt, des te verder je vooruit spoelt. Per aanraking is dat 10 seconden.

Ook kun je makkelijk in fullscreen op zoek naar een nieuwe video. Als je met een vinger van beneden naar boven veegt krijg je verschillende filmpjes te zien die aangeraden zijn voor jou. Daarnaast is het ook makkelijk om vanuit dat scherm een video op te slaan of te delen.

Ben je in het overzichtsscherm een video op YouTube? Dan kun je deze ook heel simpel omtoveren tot fullscreen. Het enige wat je hoeft te doen is de video naar boven te schuiven met een vinger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!